Știri

Peste 10 mii de localități din România vor avea Internet gratuit, printr-un program UE

Reprezentanta Comisiei Europene în România a anunțat că peste 10.000 de municipalități s-au înscris în portalul WiFi4EU, creat printr-un program european, căruia UE i-a alocat un buget de 120 milioane euro, pentru a avea acces gratuit la rețelele de Wi-Fi.

Uniunea Europeană (UE) vrea să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi pentru toți cetățenii și vizitatori în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piațete, instituții publice, librării, centre de sănătate și muzee din toată Europa.

Până în 2020, 120 milioane de euro din bugetul UE vor fi alocate pentru finanțarea echipamentelor necesare furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite, în localități din toate statele membre, precum și din Norvegia și Islanda, potrivit Reprezentantei Comisiei Europene în România.

De pe 20 martie a început înregistratea pe site-ul prin care localitățile pot solicita gratuit Internet fără fir. Primele cereri de finanțare vor putea fi depuse, începând cu mijlocul lunii mai a acestui an, iar localitățile înregistrate vor putea solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU, ce vor fi distribuite pe baza principiului „primul sosit, primul servit”.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

Lista localităților care s-au înscris în programul WiFi4EU poate fi accesată AICI. Mai multe detalii pe ziare.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *