Fiscalitate

30.000 de firme ale debutanților, afectate de revoluția fiscală

Modificările Codului Fiscal lovesc în firmele înființate de debutanți, așa-numitele SRL-D. Aceste firme beneficiau până în prezent de scutirea la plată a CAS pentru salarii. Transferul contribuțiilor la angajat, conform noilor modificări fiscale, face inutilă înființarea acestui tip de firme, iar cei care le-au înființat trebuie să plătească acum salarii sporite angajaților.

Această reglementare prin care firmele de tip SRL-D nu mai beneficiază de scutirile pe care le aveau înainte de Revoluţia fiscală va afecta circa 30.000 de întreprinzători debutanţi, a atras atenţia Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), într-o conferinţă de presă, potrivit digi24.ro.

Începând din acest an, firmele de tip SRL-D nu mai sunt scutite de la plata CAS, ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. Scutirea era acordată pe trei ani, după care întreprinzătorul avea opțiunea de a reveni la forma clasică de SRL, cu plata unei taxe cifrate în jurul a 800 de lei.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *