80% dintre micile afaceri folosesc Facebook ca mediu de promovare, conform unui studiu
Clubul de marketing

80% dintre micile afaceri folosesc Facebook ca mediu de promovare, conform unui studiu

Aproape 80% dintre micii antreprenori folosesc Facebook pentru marketing, conform unui studiu. Aceasta înseamnă că această platformă de social media este instrumentul cel mai popular pentru micile afaceri în lumea digitală și dincolo de ea. Este mai popular decât alte canale sociale precum Twitter și LinkedIn, rețelele de publicitate online precum AdWords, și alte metode tradiționale de promovare, ca presa tipărită și radio-ul.

Autorii studiului, de la compania de servicii de marketing G2 Crowd, a adunat informații de la proprietarii de afaceri mici și manageri ai companiilor cu mai puțin de 250 de angajați. Ei au aflat deasemenea că doar 24% dintre aceștia planifică prioritizarea investițiilor în marketing și publicitate pentru anul următor. Cei mai mulți proprietari de afaceri planifică marketingul doar pentru domenii precum angajările sau investițiile în noi software-uri.

Topul site-urilor Social Media pentru Marketing

După Facebook, Twitter a fost menționat drept cel mai popular canal de marketing pentru micile afaceri, urmat de LinkedIn și Instagram. Unul dintre principalele motive pentru care micile afaceri gravitează între aceste platforme este faptul că utilizarea lor este gratuită.  Și chiar opțiunile de promovare plătită nu sunt foarte costisitoare și ușor de utilizat pentru micii antreprenori.

Este foarte probabil ca micii antreprenori să folosească aceste platforme limitându-se la opțiunile gratuite pe care le oferă acestea, precum crearea unei pagini de Facebook pentru afacerea lor și trimiterea de tweet-uri promoționale.

Unele afaceri mici se promovează doar pe platforme sociale precum Facebook doar pentru că văd acolo o rată de succes. Treizeci și opt la sută dintre respondenți spun că Facebook este cel mai de succes canal de marketing. Deci este foarte posibil ca ele să profite de avantajul opțiunilor no cost sau a celor cu costuri mici pentru a-și promova eforturile de marketing.

Totuși, aceste rezultate arată și nevoia micilor afaceri de a se ține deoparte de Facebook și alte platforme similare. Pentru că marea majoritate a micilor afaceri folosesc deja Facebook pentru marketing, nu este suficient să-și facă o pagină și să aștepte ca clienții să graviteze în jurul ei. Trebuie să fie active și să găsească moduri unice de folosire a platformei, pentru a nu se pierde între competitori.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *