10 trenduri social media în 2018
Clubul de marketing

10 trenduri social media în 2018

Și în acest an, social media devine din ce în ce mai importantă din punctul de vedere al posibilităților de promovare online, pentru antreprenori, indiferent de mărimea acestora. Care sunt cele mai importante schimbări ale anului în acest domeniu și unde își petrece timpul online cea mai mare parte a utilizatorilor?

1. Implementarea realității augumentate
Noile modele de telefoane mobile au încorporate chip-uri care permit să ofere utilizatorilor experiențe extraordinare de realitate augumentată. Deși tehnologia a fost folosită inițial în jocurile mobile, este foarte probabil ca platformele social media să găsească metode de a o încorpora.

De exemple, este posibil ca Snapchat sau Instagram vor oferi filtre care să permită utilizatorilor să-și facă selfie-uri cu un prieten sau o celebritate proiectată cu ajutorul realității augumentate. În mod similar, brand-urile își vor putea proiecta produsele direct în casele utilizatorilor de social media, folosind astfel de filtre speciale.

2. Creșterea popularității poveștilor Instagram
Peste 200 milioane de persoane folosesc Instagram Stories în fiecare lună, ceea ce înseamnă cu peste 50 milioane mai mult decât cei care folosesc Snapchat — iar Instagram Stories are doar un an vechime! Aceasta înseamnă că brandurile interesate să se conecteze cu userii de Instagram vor trebui să folosească și ele la maximum posibilitățile oferite de Instagram Stories.

3. Investiții continue în influencer marketing
Peste 90% din marketerii care angajează un influencer marketer, cred în succesul strategiei. Marile companii folosesc strategii de marketing bazate pe influenceri pentru a se conecta cu audiențe noi și pentru a îmbunătăți comunicarea cu audiența existentă.

Este posibil ca influencer marketingul să fie din ce în ce mai mult cea mai potrivită metodă de conectare cu audiența care tinde să ignore strategiile tradiționale.

4. Concentrare pe Generația Z
Un studiu recent realizat de Goldman Sachs a concluzionat că Generația Z este mai valoroasă pentru multe organizații decât milenialii. În prezent, cei mai în vârstă reprezentanți ai acestei generații au 22 de ani și sunt aproape de a intra în câmpul muncii. Aceasta înseamnă că ei vor avea putere de cumpărare ridicată pentru ceva timp.

Brandurile vor începe să recunoască asta și își vor reorienta strategiile social media.

5. Creșterea gradului de participare a brandurilor în platformele de mesaje
Peste 2.5 miliarde de persoane folosesc platformele de mesaje, în toată lumea, și totuși companiile continuă să se conecteze cu consumatorii doar prin rețelele sociale. Este de așteptat ca anul acesta să investească mai mult în conectarea cu ajutorul patformelor de mesaje. Inteligența artificială, asistenții vocali și chatboții vor permite oferirera de experiențe de shopping personalizate pe platforme de mesaje precum Messenger, WhatsApp și Kik.

6. Expansiunea live streaming-ului
Live streaming-ul devine din ce în ce mai mult o parte importantă a social media. Marile dar și micile companii au început deja să folosească live streaming-ul pentru a capta atenția urmăritorilor lor.

Este deci momentul să încorporezi și această strategie în planul tău de marketing.

7. Renașterea Twitter

Twitter nu a reușit să crească numărul de următori în mod semnificativ în 2017. În fapt, LinkedIn, Facebook și Instagram, toate au mai mulți utilizatori  decâț Twitter. Așteptăm deci o renaștere a lui Twitter anul acesta, o regândire a platformei.

Posibilele schimbări ar putea fi includerea unor elemente de subscripție și de promovare.

8. Digital hangout-urile cresc ca importanță
Am văzut deja cum video-urile au crescut ca importanță în social media, iar grupurile hangout live video sunt doar următorul pas natural al acestui trend. Este posibil ca Facebook să anunțe un astfel de produs pentru a câștiga utilizatorii, așa cum a făcut Instagram cu Instagram Stories.

9. Facebook Spaces câștigă teren
Facebook nu este interesat doar de live video streaming; ei lucrează la un proiect denumit Spaces, care va permite prietenilor să se conecteze în VR. Pentru că Facebook are deja Oculus, un echipament de realitate virtuală și compania de software, nu este nicio surpriză ca gigantul social media să dezvolte o platformă care să permită utilizarea acestei tehnologii.

10. Platformele sociale vor avea politici mai dure
Platformele social media folosesc deja diverse forme de monitorizare, de aceea este posibil ca să-și modifice politicile și codurile de utilizare pentru a se proteja.

Concluzie
Un număr de noi trenduri în social media vor avea impact asupra utilizatorilor, dar și a companiilor, care vor trebui să-și regândească planurile de marketing în consecință.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *