Evertoys, startup-ul românesc ce închiriază jucării a primit o finanţare de la un fond de investiţii
Știri

Evertoys, startup-ul românesc ce închiriază jucării a primit o finanţare de la un fond de investiţii

Evertoys, un site de închiriere de jucării care foloseşte şi o monedă proprie, a primit o finanţare de tip seed de până la 100.000 euro (cifra exactă nu a fost făcută publică) din partea Sparking Capital, un fond cu capital de risc de tip Business Angel. Iată care este povestea acestui startup românesc.

Evertoys a fost înființat în 2016, și se ocupă cu închirierea de jocuri și jucării printr-un model de business de tip abonament, propunân du-și să devină un ecosistem care să ofere familiilor cu copii experiențe educaționale relevante și distractive.

Startup-ul a avut anul trecut o creştere de 6 ori a cifrei de afaceri, iar în urma acestei investiţii estimează o majorare de 20 de ori a vânzărilor.

Iar Sparking Capital este un fond cu capital de risc de tip Business Angel, cu doi parteneri, Vlad Panait şi Cristian Negruţiu. Compania face investiții de tip pre-seed și seed în startup-uri care activează în diferite verticale: market places, food-tech, agri-tech, retail-tech, health-tech, digital transformation.

Vlad Panait, Fondator Sparking Capital, are experienţă comercială de peste 20 de ani, din care peste 7 ani de experienţă internațională cu multinaționale precum Heineken și Philips, ca Director de Marketing/Membru în Board în Etiopia, Serbia, România, CEE. Este Business Angel, Mentor @Impact Hub Bucharest şi adviser pentru diferite start up-uri.

Cristian Negruțiu, Partener Sparking Capital, are experiență multi funcțională de peste 20 de ani în multinaționale precum Sarantis, Cadbury, DSV Solutions ca Director Executiv /Membru în Board, Business Angel.

Povestea Evertoys
Ideea unei biblioteci de jucării s-a născut în timpul cursurilor unui MBA şi a fost transformată de trei tineri antreprenori într-o mică afacere – un site de închiriere de jucării care foloseşte o monedă proprie.

Tiberiu Lupu, Alina Marian şi Emil Olteanu s-au întâlnit în cadrul unui MBA (Master of Business Administration), la Maastricht School of Management, unde, pentru unul dintre cursuri, au trebuit să vină cu o idee şi un plan de afaceri. Aşa s-a năcut Evertoys, un site care închiriază jucării.

În scurt timp au primit şi o investiţie de tip angel, de 25.000 de euro din partea VG Partners, companie din care face parte şi unul dintre profesorii lor de MBA. Au mai investit ei încă 30.000 de euro și au lansat afacerea. Cei mai mulţi bani au fost cheltuiţi pentru stocul de jucării pe care le-au pus spre închiriere, apoi, o bună parte pentru dezvoltarea site-ului, deschiderea unui depozit, ustensile de igienizare a jucăriilor şi un angajat care să se ocupe de partea de curăţare.

Un an şi ceva mai târziu de la lansarea site-ului au aproape 200 de clienţi, abonaţi activi. Mai multe detalii pe startupcafe

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *