Opțiuni de Finanțare

Programul Start-up Nation 2018, care sunt condițiile

Cel mai așteptat program de finanțare al anului, Start Up Nation 2018, va începe în curând, iar toți antreprenorii interesați de accesarea unui ajutor financiar nerambursabil de 200.000 de lei sunt așteptați să se înscrie.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat deja ghidul solicitantului, un document ce specifică clar care sunt condițiile pentru înscrierea la Start Up Nation 2018 și ce tipuri de proiecte sunt eligibile.

În programul de finanțare de anul acesta nu se pot înscrie antreprenori care nu au mai desfășurat anul anterior sau în anul curent aceeași activitate, prin intermediul unei alte intreprinderi mici sau mijlocii, până la data depunerii proiectului.

Cert este că sesiunea din acest an permite finanțarea unui număr destul de mare de beneficiari, vorbindu-se de un număr de 10.000. Înscrierea în programul de finanțare se poate face indiferent de domeniul de activitate al afacerii.

Îscrierea proiectelor se va realiza în sistem online. Înregistrarea online va deveni activă și se va anunța pe site-ul instituției data exactă, cu cel puțin cinci zile înainte de data începerii procesului de înregistrare propriu-zis.

Fiecare solicitant trebuie să se înregistreze pe site cu user și parolă, după care va putea încărca fișierele necesare, și anume:

-plan de afaceri;
-cerere de finanțare;
-formulare suport solicitate pentru a dovedi îndeplinirea condițiilor de eligibilitate impuse prin ghidul solicitantului.

Cererile de finanțare se depun în maxim 30 de zile de la demararea înscrierii în program. Proiectele vor fi departajate în funcție de anumite crieterii, precum activitatea afacerii, numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului, numărul de locuri de muncă ocupate de persoane defavorizate și achiziția de echipamente tehnologice.

Conform ghidului solicitantului, punctajul minim solicitat pentru a fi acceptat în program este de 50 de puncte, însă anul trecut nu s-au finanțat proiecte mai mici de 90 de puncte.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *