Spirit antreprenorial

Afacerea cu prepelițe japoneze aduce profituri, dar și satisfacție

Un tânăr antreprenor şi-a încercat norocul în afaceri cu prepeliţe, iar acum culege roadele. La doar 29 de ani, Andrei Ciota, absolvent al Facultăţii de Inginerie Managerială a Universităţii Ecologice Bucureşti, a pus pe picioare o fermă în comuna Nana, din judeţul Călăraşi, investind iniţial 950 de lei. Păsările şi ouăle se vând în toată ţara.

Ideea de a înfiinţa o fermă i-a venit în martie 2011, după ce a cumpărat din hypermarket o caserolă cu ouă pentru consum propriu. S-a gândit că este o afacere profitabilă, motiv pentru care a început să se intereseze în ce condiţii se pot creşte aceste păsări. Acum a ajuns să comercialize material biologic de cea mai bună calitate: ouă pentru incubat, pui şi matcă, rase specializate pentru producţia de ouă şi pentru producţia de carne pe care le-a importat, iar prin selecţie naturală încearcă să le îmbunătăţească mai mult genetica.

A adus ouă din străinătate În 2011, când a înfiinţat ferma de la Nana, aflată la 45 km de Bucureşti, tânărul a investit 950 de lei. Banii au fost alocaţi pentru un incubator de tip gospodaresc (150 de lei), 200 de ouă pentru incubat din rasa de ouătoare japoneze (circa 100 de lei) şi un rastel de 5 cuşti profesionale (aproximativ 600 de lei).

Munceşte singur. Pasiunea pentru creşterea şi îngrijirea păsărilor şi-a descoperit-o pe parcurs, iar munca la fermă, de dimineaţă şi până seara, spune că îl încarcă de energie. Este mulţumit că nu a dat greş, iar cel mai important este faptul că şi-a demonstrat că se poate gospodări singur.

Ca în orice afacere, antreprenorul are nevoie de fler. “Este destul de greu întrucât trebuie să simţi piaţa să ştii perioadele în care exista cerere pentru material biologic şi perioadele în care există cerere pentru produse de consum, să te organizezi, să îţi pregăteşti seriile de pui şi stocurile de produse astfel încât să ai să vinzi exact ce trebuie atunci când trebuie. Când intervine pasiunea şi faci totul cu suflet şi cu dăruire, totul devine mai uşor”, spune tânărul. Citește mai mult pe adev.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *