Spirit antreprenorial

Lustruia ghetele în atelierul de cizmărie al tatălui său, iar acum face pantofi pentru staruri

Nu toți milenialii sunt pasionați de tehnologie. George Vlagos, un american cu origini grecești, a reinventat afacerea de cizmărie a tatălui său și face pantofi după tehnici clasice de 200 de ani, pentru starurile din America.

Când George Vlagos se afla la liceu, tatăl său, de profesie cizmar, l-ar fi luat la centrul său de reparații din Chicago, să lustruiască pantofii. Asta făcea George în fiecare sâmbătă. John Vlagos, un imigrant grec, spera să îi arate astfel fiului său că lucrul cu mâinile este dificil și că ar trebui să se orienteze spre o profesie diferită. Ei bine, destinul s-a răzbunat câțiva ani mai târziu. Când și-a dat seama cât de greu este să găsească o pereche de pantofi de calitate, George Vlagos s-a întors în afacerea de familie pentru a-și proiecta propriile modele de pantofi.

Întâmplarea i-a schimbat destinul lui Vlagos care a decis să facă pantofii folosindu-se de ceea ce a învățat în atelierul tatălui său. ” Am fost foarte egoist, pentru că am făcut prima pereche de cizme pentru mine. Și apoi mi-am dat seama că și alții vor asta,” mărturisește Vlagos. După o investiție financiară de la un prieten, Vlagos a contactat o fabrică aflată în dificultate în Maine, care urma să se închidă. A plătit câteva datorii pentru ca fabrica să nu se închidă apoi și-a lansat propriul site cu vânzare, Oak Street’s, în august 2010. Stocul s-a vândut în câteva zile.

Cu afaceri în plină expansiune, în 2012, compania sa a deschis un mic magazin de vânzare cu amănuntul pe Oak Street din Chicago, unde muzicieni precum Brothers Avett, Justin Townes Earle și Usher i-au călcat pragul. O pereche de pantofi costă peste 400 de dolari iar Vlagos declară că toți cumpărătorii ar trebui să o vadă ca pe o investiție. Astăzi, doritorii stau la coadă pentru a-și procura pantofii creați de americanul cu origini grecești. Există o listă de așteptare de șase săptămâni pentru o pereche. „Mi se pare de necrezut că oamenii care merg pe străzile din New York, din Chicago, sau din alte țări, poartă ceva creat de mine.”

sursa: cariereonline

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *