Știri

Patru proiecte jurnalistice românești vor primi finanțare de 190.000 de euro de la Google

Google a anunțat câștigătorii celei de-a cincea runde de finanțare a unor proiecte jurnalistice digitale. Astfel 98 de idei din Europa vor fi finanțate cu 21 de milioane de euro, ca parte a Digital News Innovation, proiect lansat de Google în 2015.

Dintrea acestea patru proiecte sunt românești și vor primi în total 189.000 de euro, după cum au anunțat reprezentanții gigantului media. Proiectele au fost propuse de jurnalistul Sorin Ozon, Europa FM, Republica.ro și Funky Citizens.

Despre cine este vorba:

  • FastShareInfo, un proiect al jurnalistului de investigații Sorin Ozon. Este vorba despre o bază de date pentru jurnaliștii de investigații, în care să fie stocate informațiile și documentele pe care aceștia le descoperă în documentația lor. Acestea sunt stocate chiar dacă nu sunt folosite de jurnaliști. Aplicația are scopul de a eficientiza munca jurnaliștilor.
  • News for the next generation, un proiect Europa FM ce își propune să ofere știri verificate persoanelor ocupate și tinerei generații, sub formă audio și text pe diferite dispozitive, folosind inclusiv inteligența artificială.
  • Audio Smart Core for Newsroom, un proiect Republica.ro, care vrea să lanseze Republica Audio și smart advertising.
  • Reinventing community-focused journalism, un proiect Funky Citizens, ce vrea să rezolve problema informării la nivel local, într-un singur oraș: București.

sursa: paginademedia

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *