6 idei de afaceri în online pe care le poți începe chiar azi
Idei de afaceri

6 idei de afaceri în online pe care le poți începe chiar azi

Aplicații mobile, dropshipping, consultanță, lumea online oferă o multitudine de oportunități de afaceri, ale căror baze pot fi puse foarte ușor și rapid.  Numărul magazinelor online este în continuă creștere, de ce să nu-ți deschizi și tu afacerea proprie? De fapt, este cea mai ușoară, cea mai flexibilă și mai puțin costisitoare modalitate de a începe o afacere, comparativ cu un magazin fizic, indiferent de domeniu.

Nu ești sigur de unde să începi?

Primul pas este, desigur, o idee viabilă. Poți începe chiar și de la o idee mai generală pe care să o finisezi pe parcurs. De aceea am pregătit șase idei din care să te inspiri.

1. Crează o aplicație mobilă
Veniturile din aplicații mobile continuă să crească, și nu este de mirare că atât de mulți antreprenori vor să-și creezi aplicații proprii. Ai putea:

 • folosi la maxim puterea smartphone-urilor și faptul că toată lumea vrea să-și administreze fiecare aspect al vieții cu ajutorul telefonului
 • folosi software online, dacă nu știi să creezi o aplicație de la zero
 • trebuie să ai o idee despre ce vrei să facă aplicația ta. Va oferi promoții sau cupoane de reducere? Sau vei oferi un serviciu. Definește-ți audiența, stabilește modul în care te vei adresa acesteia și începe.

2. O afacere dropshipping
Dropshipping-ul este o idee excelentă pentru un start-up, pentru că oferă maxim de flexibilitate. Pentru că nu ai grija producției și a transportului produselor fizice, singura ta preocupare este promovarea, vânzarea și profitul.

Afacerile dropshipping nu sunt costisitoare, sunt ușor de demarat, iar ideile sunt nenumărate în ce privește ceea ce poți vinde:

 • drone – pe măsură ce tehnologia avansează, gadget-urile sunt la mare căutare, iar dronele pot fi unele dintre ele. Se preconizează că vânzările de drone vor crește exponențial în următorii ani. Trebuie doar să-ți găsești nișa și să începi să vinzi
 • ceaiuri – ceaiul este a doua băutură ca popularitate din lume după apă, așa ca poți paria că un număr mare de consumator doresc să cumpere ceaiuri care le sunt benefice.
 • sutiene de dantelă – dacă te gândești să întri într-o nișă specială din industria retail, acestea ar putea fi produsele potrivite. Sunt produse populare și poți câștiga un număr mare de clienți care nu vor să cheltuiască prea mult, cumpărând produse similare de la magazine de brand

Avantajele dropshipping-ului sunt audiența largă și scalabilitatea. Importul produselor și vânzarea lor direct prin magazinul online nu necesită decât câteva clickuri.

3. Vânzarea lucrărilor proprii
Fie că ești fotograf, artist, muzician, sau alt creator, o metodă este să începi să vinzi online, deschizându-ți propriul shop. Ai putea:

 • folosi shop-ul online pentru a-ți etala creațiile și pentru a genera venituri, mai degrabă decât să închiriezi un magazin fizic
 • pune acolo ceea ce îți place să faci și împărtășește cu persoane la fel de pasionate ca tine
 • avantajos este faptul că poți vinde produse pe care poate că le-ai făcut deja, sau produse digitale pe care le poți ușor încărca într-un shop online.

4. Vânzare specializată
Dacă ai o idee de produse de nișă, nu mai amâna, începe să vinzi chiar azi. Adevărul este că există o bază de date e posibili clienți pentru orice. Trebuie doar să o identifici, iar succesul va veni. Ai putea:

 • începe să vinzi imediat ce ai pregătit produsele
 • poți lua în considerare modelul dropshipping pentru ca lucrurile să fie mai ușoare pentru tine
 • idei de nișe grozave pot include alimente pentru diete speciale sau cărți de bucate, accesorii pentru meșteșuguri, produse de îngrijire, etc.

5. Consultanță
Ai cunoștințe solide de SEO, social media networking sau marketing? Poți începe o firmă de consultanță online ușor scalabilă, iar aceasta îți dă opțiunea să:

 • menții un control complet asupra bazei de date a clienților
 • construiești un portofoliu solid, pe măsură ce îți crești propria prezență online, și vei vedea cum afacerea ta crește exponențial
 • ajută-ți clienții să dezvolte planuri de afaceri, crează programe pe care să le urmeze, ghidează-i către audiența lor și taxează-i pentru asta. Cu cât mai mult succes vor avea clienții tăi, cu atât reputația ta va crește.

6. Cursuri online
Un venit pasiv poate fi obținut prin crearea și vânzarea de cursuri online. Efortul inițial constă în construirea unui website, apoi a cursurilor, și desigur genereare de trafic suficient pentru a câștiga bani. Iată câteva oportunități:

 • ai deja cunoștințele necesare, trebuie doar să le împarți cu alții, pentru un preț
 • trebuie doar să faci munca inițială, după care poți uita de ele, sau poți face altele noi
 • mai există și satisfacția de a ajuta comunitatea cu ceva ce știi foarte bine

O idee viabilă, un shop online și poți începe să câștigi bani imediat!

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *