Lifestyle

Sfaturi pentru tinerii antreprenori români de la Steve Wozniak, co-fondatorul Apple

Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, cu ocazia unei vizite la București, a declarat că este greșit ca tinerii să se apuce de cursuri de anterprenoriat și să aștepte finanțarea de la cei cu bani pentru a-și pune în practică ideile. Cel mai bine este să-și deschidă o companie și să pună pe piață un produs ca și cum l-ar face pentru ei.

Wozniak spune că tinerii care vor să facă business trebuie să se apuce de asta cu o idee clară și să țină lucrurile la un nivel simplu.  Secretul din spatele succesului nu stă în cursurile de business, pentru că acelea te învață doar să faci planuri de business și să le prezinți altor oameni cu care să te finanțezi. Soluția este să te apuci de afaceri de la temelie, a explicat inginerul și antreprenorul.

Trebuie să construiești o companie de la zero. Trebuie să ai atracție către afaceri. Cât despre produsul cu care ieși în piață, Wozniak spune că trebuie în primul rând să-l construiești pentru tine. Cel mai bun marketing e să construiești produsul ca și cum l-ai vrea tu!

Un alt sfat pentru cei care pornesc la drum cu o nouă companie este să-și ia un inginer lângă ei încă de la început: “Inginerii sunt atât de buni la a rezolva probleme… au făcut asta toată viața. Îți prezintă alternative, îți spun: «uite cum putem să facem același lucru, dar la un cost mult mai mic»”.

Mai multe detalii aici

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *