Opțiuni de Finanțare

Sprijin financiar pentru cei care doresc să deschidă o afacere la țară

Cei care doresc să înfiinţeze sau să dezvolte microîntreprinderi şi întreprinderi mici neagricole în zonele rurale pot primi un sprijin financiar în valoare de 70.000 euro pe proiect, în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism.

Pentru alte activităţi derulate la ţară se pot obține 50.000 de euro pe proiect. Obiectivele acestui sprijin, spun autorităţile, sunt crearea de noi activități neagricole, în special pentru fermele de mici dimensiuni sau membrii familiilor lor şi în general pentru micii întreprinzatori din mediul rural.

Se urmărește şi diversificarea economiei rurale prin creşterea numărului de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol, dezvoltarea serviciilor şi crearea de locuri de muncă în spaţiul rural, dar şi încurajarea menţinerii şi dezvoltării activităţilor tradiţionale.

De acest sprijin pot beneficia fermierii sau membrii unei gospodării agricole din spaţiul rural, care îşi diversifică activitatea prin înfiinţarea unei activităţi non-agricole pentru prima dată. Persoanele fizice neautorizate nu sunt eligibile.

Microîntreprinderile şi întreprinderile mici din spaţiul rural care îşi propun activităţi non-agricole pe care nu le-au mai efectuat până la data aplicării sprijinului, microîntreprinderi şi întreprinderi mici noi, înființate în anul depunerii Cererii de finanţare sau cu o vechime de maxim trei ani fiscali, care nu au desfăşurat activităţi până în momentul depunerii proiectului, pot beneficia de asemenea de sprijin.

Sprijinul nerambursabil va fi acordat sub formă de primă în două tranşe. 70% din cuantumul sprijinului după semnarea Contractului de finanţare, iar restul de 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiţia implementării corecte a Planului de afaceri, fără a depăşi cinci ani de la data semnării Contractului de finanţare.

70.000 de euro/proiect se pot da în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar-veterinare şi de agroturism, şi 50.000 de euro/proiect în cazul altor activităţi.

Mai multe detalii pe bihon.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *