Cum promovezi online afacerea ta?
Clubul de marketing

Cum promovezi online afacerea ta?

Pentru o afacere mică este dificil să concureze cu marile companii, indiferent dacă este la început sau dacă și-a creat deja un nume. Lupta este și mai grea în cazul micilor magazine online, care trebuie să lupte cu giganții din ecommerce, aceștia ocupând cea mai mare parte din piață.

Cum poate deci concura un shop online mai mic? Sunt câteva trucuri, care nu se referă neapărat la celebra optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), ci mai degrabă la conectarea cu viitorii consumatori.

1. Cât de important este numele?

Numele domeniului tău poate fi cea mai importantă valoare sau cea mai mare slăbiciune. Un nume de domeniu gândit din punct de vedere este SEO important. Nu este greu de găsit, cu condiția ca altcineva să nu-l fi cumpărat deja.

Din ce în ce mai importantă devine însă și atingerea personală, numele ușor de reținut, brandul asociat cu un logo pe măsură.

2. Cuvintele cheie sunt cheia

Mai mult decât pentru numele domeniului, SEO este important pentru design-ul întregului site. Fiecare pagină trebuie scrisă cu SEO în minte, de la descrierea și denumirile produselor, până la secțiunea “despre noi”.

Trebuie deci să știi care sunt expresiile cele mai căutate în domeniul tău, și, mai ales, cât este de mare concurența pe acele expresii. Pentru că dacă folosești expresii cheie prea generale, sau pe care concurează brandurile mari, va fi dificil să ocupi poziții suficient de bune în rezultatele de căutare. Cele mai bune sunt expresiile cheie mai lungi, mai specifice, care se referă cât mai precis la produsele sau serviciile tale. Nu trebuie decât să-ți găsești nișa și s-o folosești în favoarea ta.

3. Crearea de conținut

Pentru a profita la maxim de munca de optimizare, pentru un site de e-commerce este întotdeauna o idee bună să creeze conținut nou, pe care să-l publice într-o secțiune de blog asociată site-ului. Este cât se poate de simplu: cu cât mai mult conținut ai pe site-ul tău, cu atât sunt mai mari șansele ca site-ul tău să apară în rezultate.

Este important să-ți promovezi site-ul nu doar consumatorilor care caută în mod direct produsele pe care le vinzi, dar și celor care caută informații, care au o problemă pe care trebuie să o rezolve. Crează articole de blog sau video-uri care sunt relevante pentru clienții tăi țintă și publică-le regulat pentru a aduce potențialii clienți pe site-ul tău.

4. Fii activ pe rețelele sociale

În timp ce SEO este mai degrabă un algoritm pentru computer, o altă metodă de a-ți promova afacerea în mediul online este să impresionezi și să relaționezi cu potențialii clienți.

Pentru consumatori este importantă compania de la care cumpără. Dacă nu ești activ în social media, nu dezvolți o relație cu consumatorii tăi, ești deja mult în spate față de competiție. Conturile sociale trebuie însă folosite inteligent; nu promova doar ceea ce vinzi, ci și lucrurile care îți identifică brandul și stilul de viață.

5. Oamenii iubesc personalitățile

Poate ai observat că multe website-uri atrag atenția mai mult datorită personalităților captivante din spatele lor. Unii utilizatori de Instagram s-au folosit de personalitatea lor pentru a obține sponsorizări și ceea ce era doar un hobby a devenit o carieră.

Folosește personalitățile din compania ta în avantajul tău. Promovează-ți oamenii fie în social media fie direct pe site. Consumatorii ajung să se identifice cu persoanele care lucrează pentru brandul tău, iar astfel se construiește loialitatea lor.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *