9 metode de îmbunătățire a cash-flow-ului pentru o afacere mică
Clubul de marketing

9 metode de îmbunătățire a cash flow-ului pentru o afacere mică

Afacerea ta a început să crească? Știi care sunt cei mai importanți indicatori pe care trebuie să-i urmărești? Profitul? Veniturile? Numărul de clienți? Nu. Răspunsul este cash flow-ul, sau fluxul de numerar.

E bine să știi câți bani ai în cont sau câți bani ai câștigat, dar dacă nu-ți monitorizezi bine fluxul de numerar, poți să dai greș fără ca măcar să-ți dai seama. Fluxul de numerar negativ este o problemă majoră, chiar dacă afacerea ta este pe drumul către succes.

Oops… nu am suficient numerar. Dar eram atât de aproape.

În ceea ce privește fluxul de numerar, putem vorbi despre trei zone importante pentru perioada de creștere a unei afaceri: pregătirea, operațiunile și inovarea. Iată câteva sugestii pentru fiecare dintre aceste etape, care pot îmbunătăți managementul cash flow-ului:

Pregătirea

1. Așteaptă-te la cheltuieli, înainte ca profitul să înceapă să apară. Dacă investești în echipamente, angajezi personal sau vrei să introduci un nou produs sau serviciu, trebuie să poți suporta aceste cheltuieli, înainte ca valoarea adăugată să se facă simțită în încasări.

2. Atenție la indiciile unei crize de numerar. Dacă observi că cheltuielile sunt mai mari decât încasările, înseamnă că ceva nu e bine. Reviuiește toate operațiunile pentru a identifica problema.

3. Aplică din timp pentru o linie de credit. Imediat ce ai obținut un contract mare, semnează și cu banca pentru o linie de credit, atât de mare cât se poate. Prima plată este de obicei cea pe care trebuie să o aștepți cel mai mult. Așa că linia de credit îți va fi de mare ajutor atunci când trebuie să acoperi costurile, pentru a începe contractul înainte de a încasa prima tranșă.

Operațiunile

1. Structurează-ți termele de plată. Poți oferi mici discount-uri clienților tăi, pentru plata în avans. Deasemenea poți impune penalități pentru întârzierile la plată.

2. Încasarea facturilor este o treabă serioasă. Pentru facturile cu termenul de plată depășit cu mai mult de 31 de zile, probabil este mai bine să atragi atenția asupra plății. Nu trebuie să fii nepoliticos, ci doar să iei legătura cu clientul tău pentru rezolvarea problemei. Apelarea la un agent de colectare poate fi o soluție, dar s-ar putea ca în final să pierzi clientul respectiv.

3. Vânzarea creanțelor. Dacă criza de numerar este serioasă, vânzarea creanțelor poate fi o soluție. Asta înseamnă să vinzi facturile tale către un terț, care poate fi o firmă de factoring sau o bancă. Acesta îți va oferi în avans de la 75% până la  90% din valoarea facturilor, mai puțin comisionul respectiv. Este o soluție costisitoare, de aceea e bine să apelezi la ea doar în ultimă instanță.

Inovarea

1. Încearcă un flash sale. Pentru afacerile non-retail, poate fi dificil să stimuleze vânzările rapide pe termen scurt, dar acestea pot crea un program de coaching online sau o serie de webinarii contra cost. Stimulează vânzările prin oferirea de discount-uri noilor clienți sau oferirea unor servicii suplimentare clienților actuali – solicită plata la termen pentru ca afacerea să fie cât mai avantajoasă.

2. Explorează vânzările anuale sau abonamentele. Dacă afacerea ta oferă servicii unice, contractele anuale ar putea avea sens. Pentru retaileri, oferirea regulată a unor produse, pentru o taxă lunară, poate fi o variantă.

3. Deschide conturi purtătoare de dobândă. Dacă reușești să strângi ceva cash, poți să-l depozitezi într-un cont cu dobândă în loc de contul bancar obișnuit. Banii tăi vor face alți bani și îi poți folosi atunci când ai nevoie de ei.

Gândește-te la afacerea ta ca la o mașină. Dacă nu are benzină nu poate să meargă. Iar cash flow-ul este benzina de care ai nevoie pentru ca mașina să funcționeze. De aceea managementul fluxului de numerar este esențial pentru o afacere de succes.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *