Uncategorized

Finanțarea prin crowdfunding. Exemplu concret Seedrs

Nevoia de finanțare apare în viața oricărui antreprenor care dorește să își dezvolte afacerea, iar una dintre metodele posibile este cea de equity crowdfunding, prin care investitorii primesc participații de tip equity în schimbul banilor investiți. Iar Seedrs este una dintre platformele online pe care antreprenorii pot derula astfel de campanii.

„Solicitarea mulțimii pentru a susține un startup are multe avantaje, pe lângă atragerea capitalului, motiv pentru care a devenit o metodă de a strânge fonduri din ce în ce mai populară, atât pentru companiile private dezvoltate, cât și pentru cele noi înființate. Colectivul, prin intermediul procesului de crowdfunding, poate să valideze o idee, să ofere consultanță, să încerce produsul / serviciul și să devină un ambasador pentru acea companie în viitor.”, au declarat oficialii Seedrs într-un interviu acordat wall-street.ro.

Platforma Seedrs acoperă 17 sectoare de activitate, niciunul dintre acestea neavând o cotă mai mare de 12% din întregul portofoliu, cele mai mari fiind FMCG (11,44% din tranzacții) și Finanțe și Plăți (11,27% din tranzacții)

cele mai importante aspecte care trebuie avute în vedere înainte de a începe derularea unei campanii de crowdfunding sunt:

  • identificarea pieței potrivite pentru produsul propus și existența sau nu a unor clienți
  • există o comunitate numeroasă și implicată?
  • investitorii vor fi impresionați de echipa și de experiența lor în domeniul în care activează

Dacă un antreprenor poate răspunde cu încredere la aceste întrebări, atunci poate începe discuțiile cu privire la derularea unui proces de crowdfunding prin intermediul platformei Seedrs.

„Platforma Seedrs permite ca investițiile să înceapă de la 10 lire sterline/euro, ceea ce înseamnă că avem o mulțime de investitori diverși. Ei variază de la tineri “Millenials” care doresc să dețină o mică parte din următorul start-up “unicorn”, cum ar fi Revolut, până la investitori sofisticați care construiesc portofolii diversificate în mai multe clase de active și investesc sume mari în companiile listate pe platformă.”, a adăugat aceasta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *