Lifestyle

Top filme inspiraționale pentru antreprenori

Când pronunți cuvântul antreprenor, imaginea unor persoane puternice, precum Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Oprah Winfrey sau chiar Walt Disney îți vine cel mai adesea în minte.

Pare fascinant să pornești de jos și să ajungi în vârf, din punct de vedere al puterii, reputației, averii, faimei și tot ceea ce vine împreună cu acestea.

Dar antreprenorul este doar persoana care pune bazele unei afaceri, asumându-și un risc financiar, în scopul obținerii unui profit, elementul de risc fiind cel care face ca antreprenoriatul să fie atât de incitant.

Toate aceste elemente au fost surprinse în numeroase filme, care pot servi ca sursă de inspirație pentru viitorii antreprenori. Iată câteva dintre cele mai importante!

Rețeaua de socializare

Filmul „Rețeaua de socializare”, apărut în 2010, spune povestea lui Mark Zuckerberg despre apariția Facebook. Este greu să ne amintim perioada în care Facebook nu exista în viețile noastre, iar filmul, bine realizat, surprinde competiția și sacrificiul, dedicația și mai ales lupta prin care poți ajunge în vârf.

Cetățeanul Kane

„Cetățeanul Kane” este unul dintre cele mai bune filme din istorie, și unul dintre cele mai vechi, care evidențiază incitanta călătorie a unui adevărat antreprenor.

Filmul, realizat de Orson Welles, urmărește viața lui William Randolph Hearst, aflat în căutarea puterii și a averii, căutare care suferă numeroase întoarceri și răsturnări de-a lungul timpului.

Moneyball: arta de a învinge

Un film mai puțin cunoscut al ultimilor ani, spunând povestea tacticilor revoluționare prin care Billy Beane, manager la o mare companie, încearcă să transforme averea echipei sale.

În loc să-i aleagă pe cei mai buni, el se adaptează pentru îndeplinirea nevoilor specifice ale echipei, iar micile detalii se împletesc în ceva cu totul special. O lecție de afaceri perfectă!

Rocky

Un film de Oscar, care nu este neapărat o poveste despre succesul în business, însă cu greu mai găsești un film care să ofere mai multă inspirație și motivație pentru urmărirea îndeplinirii viselor decât acesta.

Wall Street

Nu doar un Hollywood clasic, ci și un avertisment pentru antreprenorii aspiranți, care trebuie să-și amintească că nu merită să te vinzi niciodată de dragul profitului.

Omul de afaceri perfect trebuie să mențină mereu un anume cod moral, pentru că nimic, nicodată, nu vine pe gratis.

Jerry Maguire

„Jerry Maguire” este un exemplu perfect al credinței în urmărirea viselor, uneori chiar împotriva oricăror argumentele logice ale altora, care în final te poate ajuta să atingi măreția.

Este și un bun reminder al faptului că găsirea echilibrului între viața personală și cea profesională este vitală pentru orice antreprenor.

Închisoarea îngerilor

Pur și simplu un film extraordinar pentru toate timpurile, un exemplu cinematografic perfect al faptului că o cursă poate fi câștigată și prin efort lent dar constant, mai ales atunci când îți propui să obții imposibilul!

În limbaj de afaceri, mesajul filmului poate fi tradus și prin faptul că business-ul este o lume unde nu te poți aștepta să primești ajutor, ci trebuie să-ți pregătești singur oportunitățile.

Nașul

Cum poate să te inspire o familie care face astfel de afaceri? Doar să-ți dea o idee despre cum este să lucrezi într-o astfel de structură și ierarhie strictă!

Desigur avem câte ceva de învățat și din modul în care sunt gândite mișcările de afaceri viclene!

Diavolul se îmbracă de la Prada

Filmul surprinde lumea dură a afacerilor din domeniul fashion, și ne învață că, chiar pornind de la cel mai jos nivel al scării sociale, cu multă muncă, dedicație și talent, putem reuși în orice domeniu.

Joy

Unul dintre cele mai recente filme de acest gen, care demonstrează că, dacă ai dorință și perseverență, poți trece peste toate și poți ajunge conducătorul unui imperiu de afaceri, chiar dacă propria ta familie și viața personală par să conspire împotriva ta.

Desigur mai sunt și alte titluri, dar aceasta este doar o selecție a câtorva dintre cele mai interesante.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *