Clubul de marketing

Ți-ai făcut un site, cum îl promovezi?

În 2019, fiecare afacere, oricât de mică, trebuie să aibă măcar un site de prezentare și multe dintre acestea chiar au. Problema este că dezvoltatorii de website-uri, fie că sunt profesioniști sau free-lanceri, se opresc doar la crearea site-ului. Chiar dacă acesta are un conținut wow, chiar dacă oferta ta este competitivă, nu este suficient pentru a avea succes.

Concluzia este că ai nevoie să-ți construiești trafic, iar acesta nu vine întodeauna natural; oamenii nu știu că tu exiști, sau până nu aud despre tine sau nu te văd pe un site sau o aplicație pe care o folosesc.

De aceea site-ul trebuie promovat. Cum se poate face asta?

Click-uri plătite
Prima opțiune sunt click-urile plătite prin intermediul Google AdWords, o platformă prin intermediul căreia plătești pentru ca userii să intre pe site-ul tău. Este o metodă foarte bună de start, atâta timp cât dispui de un buget pentru asta, mai ales că traficul atras este chiar cel mai interesat de produsele sau serviciile pe care le oferi.

Optimizare pentru motoare de căutare
Poți opta pentru SEO, o strategie menită să-ți ajute site-ul să se claseze mai bine în rezultatele motoarelor de căutare, inclusiv Google. Dar, pe lângă asta, site-ul trebuie să aibă conținut interesant, original, publicat regulat, pentru a atrage mai multe backlink-uri, pentru creșterea autorității acestuia.

Blogul
Un blog este o altă strategie foarte bună, care merge foarte bine asociată cu altele. De exemplu, postarea regulată pe blog este o necesitate practică pentru orice campanie SEO dar și pentru social media, creând subiecte interesante pentru comunitatea afacerii tale.

Social media
Cel mai mare avantaj al social media este abilitatea de conectare cu o comunitate largă, dar și costurile relativ scăzute. Ideea este să folosești conținutul tău pentru a interacționa cu persoane sau grupuri cărora s-ar putea să le placă site-ul tău și astfel să-ți creezi un brand și să atragi traficul dorit.

Brandurile personale
Ca o strategie suplimentară, poți crea branduri personale pentru a susține brandul principal al afacerii. De exemplu, dacă ai un website pentru un startup, poți crea și un blog separat despre experiențele tale ca antreprenor, și să-ți dezvolți profilul tău social media pe lângă cel al companiei. Dacă este bine făcut, brandul personal îți poate dubla vizibilitatea și crește gradul de încredere în brandul tău.

Comunicate de presă
Când îți lansezi site-ul, nu uita să scrii despre asta și să trimiți comunicat de presă prin care să-ți anunți prezența. În general, orice moment important, orice realizare, merită promovată cu ajutorul comunicatelor de presă.

Guest post-uri
Desigur, îți poți folosi brandul personal pentru a posta pe alte site-uri care acceptă astfel de postări, pentru a atrage o parte din audiența acestuia, construindu-ți astfel reputația.

Experimentare și testare
Indiferent de strategia aleasă pentru promovarea site-ului, este foarte important să măsori rezultatele, să experimentezi noi abordări și diverse tactici până obții rezultatul dorit. Rezultatele diferă de la un site la altul, trebuie doar să găsești cea mai bună strategie pentru tine.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *