Merită cheltuiala unui birou într-un spațiu de coworking dacă tu poți lucra de acasă?
Lifestyle

Merită cheltuiala unui birou într-un spațiu de coworking dacă tu poți lucra de acasă?

Spațiile de coworking au explodat la nivel global în ultimii ani, inclusiv în România. Ce înseamnă asta? Spațiul de coworking îți oferă serviciile și logistica necesare desfășurării activității tale (spațiu, administrare, secretariat, contabilitate).

Dacă însă te-ai obișnuit deja să lucrezi de acasă, mutarea într-un spațiu de coworking poate fi o decizie dificilă. Lucrul de acasă are unele avantaje, dar și minusuri. Cel mai mare dintre avantaje este timpul pe care îl economisești pentru că nu mai faci navetă, dar și faptul că te poți ocupa în acelasi timp și de o serie de treburi casnice. Dar lucrul de acasă poate fi incredibil de singuratic, în special dacă job-ul tău nu presupune să vorbești cu multe persoane.

În același timp, dacă te muți într-un spațiu de coworking, s-ar putea să fii distras de ceilalți din jur, care vorbesc la telefon sau între ei. Să trecem în revistă câteva dintre elementele pe care le aduce cu sine lucrul într-un spațiu de coworking.

Distragerea atenției.
Este adevărat că ai de-a face cu mai multe zgomote decât acasă, însă acestea sunt relativ minore și tind să-ți țină atenția trează. Acasă, pot exista momente în care te simți neproductiv și atunci te culci puțin sau faci altceva, dar dacă ești la birou și toți lucrează în jurul tău, vei face și tu la fe, deci vei fi mult mai productiv.

Networking-ul.
Unele persoane iubesc networking-ul. Altele îl urăsc. Dar coworking nu înseamnă că obligatoriu trebuie să zâmbești la numeroase persoane necunoscute, cu care nu intenționezi să devii prieten. Sunt tot felul de oameni într-un spațiu de coworking, iar cele care doresc să lucreze pot face acest lucru fără probleme.

În același timp, dacă ai un startup și dorești să-ți găsești parteneri, atunci spațiul de coworking îți oferă oportunitatea necesară. Ești invitat regulat la schimburi de idei sau la evenimente ale comunității, unde poți găsi persoane cu aceleași pasiuni ca tine.

Costuri.
Spațiile de coworking nu sunt foarte costisitoare, decât dacă alegi unul de lux. Ele sunt foarte atractive printre startup-urile cu o mână de angajați, mai mult decât pentru cei care lucrează pe cont propriu sau pentru freelanceri. Independent de asta, cu siguranță poți găsi un spațiu de coworking potrivit bugetului și nevoilor tale.

Timpul de lucru.
Unele spații de coworking sunt deschise non-stop, dar cele mai multe sunt deschise doar în timpul orelor normale de lucru. Aceasta poate fi o problemă pentru startup-urile care tind să lucreze 12 sau chiar 14 ore pe zi. Pe de altă parte, dacă ai nevoie să lucrezi după un program normal, nu-ți convine să plătești pentru acces non-stop. S-ar putea să fii nevoit să negociezi prețul sau să găsești un alt spațiu mai potrivit pentru tine. Alegerea este a ta!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *