Spirit antreprenorial

Regele pescar, sau tânărul care a reușit să transforme o simplă cherhana din Agigea într-un business de aproape 2 milioane de euro

„Și-a deschis pescarul restaurant!“ Cam așa se spunea în urmă cu câțiva ani prin Agigea, când Matei Datcu ieșea la apă cu „Pescăria lui Matei“. Acum pescarul-antreprenor are vânzări de aproape două mili­­oane de euro.

Aceasta este povestea lui Matei Datcu, mai întâi pescar, iar apoi antreprenor. În 2013 a deschis la Agigea restaurantul „Pescăria lui Matei“, fără să știe nimic despre afacerile din HoReCa și fără să facă niciun studiu de piață. Intuise în schimb o oportunitate și a decis să-și asculte instinctul de om al mării pe care o vedea în fiecare dimineață de la fereastra cherhanalei în care locuia împreună cu familia.

Matei a preluat și pescăria administrată de tatăl său, pe care a și reno­vat-o. Iar restaurantul este cel care l-a ajutat să facă aceste investiții, pentru că altfel „Cu pescăria mori de foame. N-ai cui să vinzi peș­tele“, după cum mărturisește el.

Construcția restaurantului a durat peste trei ani, iar meniul nu era foarte diversificat, ci s-a axat doar pe câ­teva feluri de pește proaspăt. Față de alte restaurante pescărești care vând preparatele din pește la prețuri calculate la suta de gra­­me, „Eu am schimbat strategia și am mers pe varianta unei porții, ca omul să mănânce relaxat, să nu se gândească cât ar costa la final consu­­ma­­ția“.

Mai multe detalii aici

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *