Antreprenorul care a fost refuzat de 150 de ori de investitorii săi și totuși a reușit
Spirit antreprenorial

Antreprenorul care a fost refuzat de 150 de ori de investitorii săi și totuși a reușit

El se numește Sam Sisakhti a avut o idee pentru o companiei de e-commerce denumită UsTrendy. Își dorea să vândă haine create de designeri talentați, dar mai puțin cunoscuți, din întreaga lume—un marketplace pentru stiluri care nu pot fi găsite în altă parte. Nu a contat faptul că nu avea experiență în fashion și nici în ridicarea unui brand. Ce este important este faptul că a crezut în ideea lui și în potențialul acesteia. Dar ca să ajungă acolo, avea nevoie de bani, mulți bani.

La început, totul părea că va fi simplu. La prima încercare, a primit o ofertă de $500,000, însă cu condiția să se mute în Silicon Valley. A făcut-o și pe asta, el s-a mutat, deși asociatul lui a refuzat. La acel moment, nu a înțeles că investitorii cumpără o echipă, nu doar o idee. Și așa a pierdut fondurile.

Nu-i nimic, a gândit el, o să fac rost de alți bani. Așa a început călătoria lui. A cerut bani de la toată lumea și a fost refuzat de 150 de ori într-o perioadă de 18 luni. Mai rău, a tot făcut modificări la planul lui de afaceri bazat pe feedback-ul primit, ceea ce i-a redus și mai mult șansele de a-l vinde.

Antreprenorii sunt de multe ori refuzați. Primesc mai multe răspunsuri negative decât pozitive, mai ales la început. Cheia este însă să supraviețuiești și să înveți ceva din asta. Sam a înțeles că trebuie să se oprească din a găsi investitori. Nu toate afacerile au nevoie de fonduri, nu orice afacere este pregătită pentru finanțare.

“Am pierdut timpul căutând investitori, în loc să-l folosesc pentru a-mi clădi afacerea,” a spus el. Așa că a schimbat strategia. În loc să creeze un nou Amazon s-a hotărât să-și crească afacerea organic.

Așa că și-a folosit creativitatea și resursele proprii pentru a recruta tineri designeri. I-a recrutat chiar de pe băncile școlilor de design. În curând a adunat peste o sută. Apoi a luat legătura cu London Fashion Week pentru organizarea unui show pentru designeri începători. A organizat o competiție de design, care i-a mai adus încă 3,000 de colaboratori, dar și multă publicitate.

Acum avea produse, venituri și expunere. A trimis un extras din articolele apărute în media unui investitor care îl refuzase deja de două ori. În scurt timp acesta l-a contactat și a fost de acord să investească 1 milion de dolari doar în prima etapă. În total, UsTrendy a adunat de atunci mai multe milioane de dolari, a crescut cu 300% în fiecare an și colaborează cu mai mult de 20,000 de designeri din peste 100 de țări. A atras peste două milioane de urmăritor în social media.

Refuzurile pe care le-a primit nu au făcut decât să-i arate calea care trebuia urmată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *