Ce înseamnă să fii mic antreprenor?
Lifestyle

Ce înseamnă să fii mic antreprenor?

Viața de antreprenor este plină de agitație, sacrificiu și dedicare. Orice antreprenor, indiferent de domeniu, retail, construcții, servicii, educație, manufactură, alimentație, medicină, etc, are o anumită trăsătură, de necontestat: este foarte motivat pentru a reuși, face nenumărate sacrificii personale și financiare pentru a-și construi afacerea.

Ce înseamnă sacrificii personale

Studiile arată că micii antreprenori sacrifică mult timp pentru munca lor, pierzând astfel din timpul pe care ar fi trebuit să-l petreacă cu familia, vacanțele, odihna, și chiar vizitele la doctor sau la dentist.

Printre cele mai importante sacrificii se numără:

  • aproape o treime (29%) dintre antreprenori lucrează mai mult de 50 ore pe săptămână, în timp ce 86% lucrează în weekend-uri.
  • 53% lucrează cel puțin în una dintre marile sărbători (Revelion, Ziua Muncii, Paște sau Crăciun).
  • mai mult de jumătate mănâncă o singură masă acasă, pe zi.
  • foarte mulți ratează evenimentele sociale și uită de propriile hobby-uri, pentru că nu mai au timp de ele, ci trebuie să se concentreze pe afacerea lor.
  • sacrificiul numărul unu este renunțarea la vacanțe. Mai mult de jumătate (60%) își iau doar o vacanță pe an, aproape un sfert (23%) își iau mai puțin de două zile de vacanță pe an. Cei mai mulți (75%) lucrează chiar și când sunt în vacanță.

Ce înseamnă sacrificii financiare

Dincolo de compromisurile personale legate de vacanțe, familie și starea de bine, antreprenorii se confruntă și cu provocări financiare.

Conform studiilor, aproape jumătate (47%) dintre antreprenori folosesc resursele personale pentru a plăti obligații ale afacerii lor. Micii antreprenori sunt dispuși să facă orice pentru ca afacerea lor să crească Orice surplus de cash va fi cel mai probabil investit în afacere, mai degrabă decât pentru plăcerea personală:

  • 40% vor reinvesti imediat surplusul, în loc să se plătească pe ei înșiși
  • 17% vor pune ceva deoparte pentru pensie
  • 14% vor face investiții personale sau de familie

Toate acestea arată cât de dedicați sunt antrepenorii, cât de mult suflet pun în afacerea lor, și mai ales câtă încredere au în viitorul acesteia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *