Opțiuni de Finanțare

5 metode de finanțare a unei afaceri mici

Decizia de a renunța la jobul pe care îl ai și de-a porni pe drumul antreprenoriatului, este una extrem de curajoasă. Iluzia profitului poate fi extrem de tentantă, dar există numeroase impedimente care pot sta în calea atingerii succesului. Finanțarea este unul dintre pilonii pe care se bazează un business și acesta este cel mai dificil de obținut.

Dacă ai de gând să pornești o afacere mică, iată 5 metode de finanțare!

  1. Fondurile personale – de cele mai multe ori trebuie să apelezi la propriile economii. Ar fi bine să pui deoparte o anumită sumă de bani pe care să o poți folosi în cazul în care se ivește o oportunitate de business. Ține cont că, pe lângă investiția inițială, este posibil să fie nevoie de bani și pentru a acoperi cheltuielile în primele luni de funcționare, mai ales că în această perioadă există riscul să nu realizezi venituri pozitive.

2. Împrumuturile – Cu siguranță vei avea nevoie să împrumuți bani, pe firmă dacă planul tău de afacere reușește să convingă vre-o bancă, sau chiar pe persoană fizică.

3. Fondurile europene – există numeroase programe dedicate start-up-urilor, care oferă sprijin financiar celor care vor sa înființeze o firmă, instituții ale statului și fonduri europene nerambursabile pentru afaceri. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare și să fii pregatit să te confrunți cu un proces birocratic complex.

4. Investitorii – așa-numiții „Business angels”, sunt cei care investesc o sumă relativ mică de bani, dar care contribuie, în schimb, prin know-how-ul lor la dezvoltarea aafcerii. Cel mai adesea, colaborarea cu acești „business angels” se preteaza pentru domeniile care prezintă un potențial mare de generare a profiturilor, cum se întâmplă în cazul afacerilor din domeniul tehnologiei.

5. Crowdfunding-ul – o modalitate mai puțin utilizată, dar demnă de luat în calcul. Strângerile de fonduri de la potențiali susținători ar putea fi utile mai ales în cazul afacerilor care presupun realizarea unor produse fizice. Însă investiția necesară pentru eforturile de promovare este destul de mare.

sursa business24

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *