5 tipuri de oameni pe care orice antreprenor ar trebui să-i aibă în jurul lui
Lifestyle

5 tipuri de oameni pe care orice antreprenor ar trebui să-i aibă în jurul lui

Dacă pui o perlă în oțet, se topește. Dacă ești singur într-un proiect, mintea ta acționează ca oțetul. O idee bună poate adesea să fie însoțită de gânduri acide precum îndoială, scepticism și frustrare, mergând până la a te întreba pe tine însuți dacă este bine ceea ce faci.

Toți antreprenorii se lovesc de această problemă și nu pot decât să o accepte. Dar dacă îți împărtășești ideile cu cei din jurul tău, totul devine mai ușor.

Un grup de prieteni poate contrabalansa ezitările și îndoielile. Chiar mai mult, împărtășirea ideilor le poate dubla valoarea.

Deci, nu expune perla la acțiunea oțetului. Mai bine încearcă să obții sfaturi de la cei din jur. Iată care sunt cele mai bune 5 tipuri de oameni pe care ar trebui să îi ai în jurul tău pentru a le solicita sfatul!

Scepticul

Această persoană pur și simplu îți detonează fundamentele. Lasă-l să o facă. Totul e plin de necunoscut și de riscuri. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-ți construiești strategia, să accepți sfaturile și să muncești din greu. Ține mintea deschisă și folosește întrebările pe care ți le pune acest tip de persoană pentru a-ți întări proiectul.

Prietenul sincer

În loc să stai să te gândești tot timpul dacă e bine ceea ce faci, dacă nu cumva îți pierzi timpul degeaba, lasă pe altcineva de încredere să-ți spună toate astea. Vorbind deschis despre nesiguranța ta te va ajuta, iar părerea lui sinceră îți va risipi îndoielile.

Alt antreprenor

Cineva care a avut un parcurs similar cu al tău, preferabil chiar mai mult de o dată, îți va da cu siguranță informații bune. Vei simți mai mult confort discutând cu persoane care au făcut același lucru ca tine. Retrospectiva lor este adesea calmă și adunată, și face lucrurile mai ușoare pentru tine.

Poți depăși mai ușor problemele dacă vorbești cu altcineva la fel ca tine despre planurile tale. Experiența lui îți poate da informații valoroase și te poate face să vezi mai repede eventualele piedici.

Un reprezentant al audienței vizate

Să faci o jucărie pe care să nu o prezinți niciodată unui copil este de neimaginat. Părerea unei persoane care ar putea să folosească produsul sau serviciul pe care îl oferi tu, entuziasmul natural al acesteia, pot fi informații neprețuite pentru succesul tău. În plus, este important să-ti amintești mereu că faci totul pentru un motiv, pentru satisfacția clienților tăi.

Tu însuți

Obiectivele noastre sunt cele care ne conduc către provocări și riscuri. Încrederea în ele este doar cheia pentru crearea unei experiențe pozitive. A construi ceva însă este aproape întotdeauna emoțional, un proces plin de suișuri și coborâșuri. Drumul nu este niciodată ușor. Ai grijă să-ți reamintești mereu încotro te îndrepți, cât de departe ai ajuns, și să înțelegi pe deplin prin ceea ce treci.

Pentru un antreprenor, fiecare zi poate fi înfricoșătoare, dar și o oportunitate de a învăța. Îmbrățișeaz-o cu brațele deschise și acordă timp rezolvării problemelor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *