Lifestyle

Construiești o afacere sau doar un job pentru tine?

Afacerea ta ești doar tu sau delegi o parte dintre sarcini? Distincția este una importantă.

Ambele variante sunt valide, desigur. Mulți antreprenori încep afacerea singuri și, eventual, în timp o vor dezvolta.

Unii antreprenori își părăsesc job-urile din cadrul unor organizații mai mare, unde erau obișnuiți să facă un singur lucru. Ei își doresc mai multă flexibilitate, sau autonomia de a-și stabili singur drumul. Alții și-au pierdut serviciul și se întorc spre munca de freelancer din necesitate. Indiferent de motiv, ambii fac parte din categoria micilor întreprinzători.

Acești antreprenori, fie că au planificat acest lucru, fie că nu, în esență își creează un job pentru ei înșiși. Ei nu vor angaja decât foarte puțin și își vor crește afacerea într-un ritm destul de lent. Această abordare nu are nimic rău în ea. Dacă este bine făcută, o afacere de o persoană poate aduce profituri bune. Îi poate da proprietarului oportunitatea de a face ceea ce îi place și de a se bucura de mai multă flexibilitate în muncă.

Categoria „micro-afaceri”
O persoană care lucrează singură, sau esențial singură, face parte dintr-o catgorie de afaceri denumită „microbusiness.” Caracteristica sa principală este faptul că proprietarul este cel care face singur toată munca, începând de la relațiile publice și până la a le oferi cafeaua clienților. Acest antreprenor poate avea diverse ajutoare, dar cea mai mare parte a veniturilor vin direct din munca lui.

Cheia succesului unei microafaceri ține de cât de bine își fac treaba antreprenorul, inclusiv vânzarea. Cea mai mare dificultate vine din posibilitatea de a menține ritmul de muncă.

Categoria micilor afaceri
Mulți dintre cei care au o micor-afacere aleg să o mențină la acest nivel. Dar dacă vrei totuși să crești, să creezi o structură de afacere, trebuie să poți delega o parte dintre sarcini. Proprietarul poate să-și mențină controlul, dar munca preponderentă o fac alții. În acest moment, cât de bine îsi face munca antreprenorul nu este deloc la fel de important ca în cazul microafacerii.

Tranziția către o afacere mică poate fi dificilă, din mai multe motive. Unul dintre ele ar fi că profiturile pot să nu fie suficient de mari pentru a putea plăti angajații.

Este important de notat faptul că rolul antreprenorului se schimbă esențial în momentul în care firma trece de la micro la mic. În fapt, în momentul tranziției, antreprenoul trebuie să renunțe să facă chiar lucrul care i-a adus succesul. La nivel de micro-afacere, aceasta trăiește sau moare în funcție de cât de bine se descură antreprenorul însuși. Ți-ai creat un job, dar îl poți menține sau pierde în funcție de cât de bine muncești.

Dar, dacă decizi să crești, succesul depinde de cât de buni sunt oamenii pe care-i angajezi. Rolul tău se va schimba. Dacă vrei să faci prăjituri, stai la nivel micro, dacă vrei să conduci o cofetărie, trebuie să contruiești o afacere.

E un pas greu de făcut, mai ales atunci când realizezi că devii responsabil pentru viețile altora

Afacerile mijlocii
Dacă ai succes ca afacere mică și alegi să continui să crești, vei deveni o afacere mijlocie. Această tranziție presupune adăugarea cel puțin a unui strat de conducere, între conducerea principală și muncitori. Antreprenorul trece de la conducerea muncitorilor la coordonarea managerilor. Pare o schimbare minoră, dar nu e chiar așa.

Pentru a utiliza eficient managerii, antreprenorul trebuie să delege autoritatea de luare a deciziilor. Aceasta înseamnă să renunțe la o parte din control, ceea ce este adesea dificil pentru cei care s-au obișnuit să ia singuri orice decizie semnificativă pentru companie. Delegarea ineficientă poate ruina afacerea, s-a văzut asta de multe ori.

În concluzie, dacă vrei să-ți creezi o viață în care să ai flexibilitate și autonomie, în care să lucrezi atunci când dorești, probabil ar trebui să stai la nivel micro. Cu alte cuvinte, ți-ai creat un job pentru tine. Dacă vrei să contruiești ceva mai mult, trebuie să treci la nivel de afacere mică. Știi că ai făcut asta atunci când ai delegat aproape toată munca în afacerea ta.

Ca să crești cu adevărat afacerea, trebuie să treci la nivel mijlociu. Ai reușit să faci asta atunci când ai delegat luarea deciziilor zilnice către un grup de manageri, care la rândul lor coordonează muncitorii.

Oricare alegere este bună și vine cu provocările ei. Dar trebuie să fie o alegere conștientă și specifică. Dacă nu ești sigur asupra direcției în care să mergi, poți merge la un consultant sau mentor, cu ajutorul căruia să explorezi opțiunile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *