Sfaturi pentru antreprenorii care caută investitori strategici
Opțiuni de Finanțare

Sfaturi pentru antreprenorii care caută investitori strategici

Antreprenorii români în căutare de investitori strategici pentru a-şi finanţa afacerea trebuie să ia în considerare o serie de aspecte, pentru ca o colaborare cu un potenţial investitor să meargă ca pe roate.

1. Finanțarea trebuie solicitată la momentul potrivit – deşi abordarea proactivă a investitorilor ar putea părea o idee bună, momentul abordării trebuie să coincidă cu cel în care compania dumneavoastră este pregătită pentru o investiţie externă. În practică, asta înseamnă că sunteţi gata să vă conduceţi compania la nivelul următor – vă cunoaşteţi atât produsul cât şi clienţii foarte bine şi aveţi un plan solid de dezvoltare a afacerii.

2. Prezentarea de calitate a companiei, pe post de „introducere” – detalii precum istoria companiei, activitatea, situaţiile financiare şi bilanţul, perspectivele de dezvoltare şi motivul atragerii de capital, îl ajută pe investitor să îşi facă o idee despre afacerea dumneavoastră şi să pregătească primul set de întrebări pentru a maximiza oportunităţile şi de a eficientiza procesul pentru ambele părţi.

3. Decideţi pentru ce doriţi să obţineţi capitalul, niciun investitor serios nu se va angaja în discuţii ipotetice. Când căutaţi să atrageţi capital, trebuie să fiţi siguri cu privire la scopul şi impactul pe care acesta îl poate avea asupra afacerii dumneavoastră şi să-l puteţi explica.

4. Cunoaşteţi afacerea foarte bine – când investitorul oferă finanţare, doreşte să se asigure că banii săi sunt pe mâini bune.

5. Numiţi o persoană dedicată pentru acest proces, în mod ideal directorul financiar sau directorul general, care să gestioneze şi să fluidizeze toate procesele interne este esenţial pentru orice investitor.

Citeste mai mult aici

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *