În România, doar un start-up din zece are acces la finanţare şi mentoring, la standarde internaţionale
Opțiuni de Finanțare

În România, doar un start-up din zece are acces la finanţare şi mentoring, la standarde internaţionale

Conform unui studiu realizat de o platformă de investiţii din Marea Britanie, în România doar un start-up din zece (10%) are acces, simultan, la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale, iar accesul la finanţare trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local.

În viziunea Angels Den Funding, Pentru a avea şanse mari de succes un start-up trebuie să se bazeze pe un produs existent (MVP), care să conțină o componentă puternic inovativă. Accesul la capital în România trebuie facilitat foarte mult, chiar și printr-o abordare diferită din partea fondurilor de venture capital, prin punerea accentului pe MVP, pe dovada creşterii şi pe confirmarea conceptului sau a ideii de afacere.

Conform platformei de investiţii, sectoarele din economia românească ce pot beneficia de inovaţie antreprenorială şi care nu au încă un număr semnificativ de startup-uri sunt: automatizarea şi mentenanţa industrială, learning, wellness, servicii financiare, utilităţi, asigurări, turism, medtech, proptech, fintech, cybersecurity, regtech (regulatory technology).

Angels Den Funding este o platformă de investiţii din Marea Britanie, condusă de către românul Adrian Enache, şi care conectează aproape 20.000 investitori cu startup-uri care au un MVP (minimum viable product). Mai multe detalii aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *