Idei de promovare necostisitoare pentru micile afaceri
Clubul de marketing

Idei de promovare necostisitoare pentru micile afaceri

Ca să ai clienți, trebuie să te promovezi. Dar dacă afacerea ta este mică, probabil că nu-ți permiți bannere mari, reclame la radio, sau altele. Aceasta înseamnă că trebuie să găsești metode eficiente, cu costuri mai mici, care să-ți aducă clienți și implicit profit.

Da, este posibil să faci marketing cu buget mic. Iată cum!

Social Media
Aproape toată lumea este prezentă în mediile sociale. Deci și afacerea ta ar trebui să fie acolo. Pagina afacerii tale trebuie întreținută prin postări zilnice sau la câteva zile, pentru a menține legătura cu clienții tăi. Postările tale pot încuraja vânzările, prezenta produsele și ofertele speciale.

Se poate face și promovare plătită, mai puțin costisitoare decât în alte medii de promovare. Astfel poți ajunge mai ușor la potențialii tăi clienți.

Un alt avantaj al mediilor sociale este că permit utilizatorilor să lase review-uri, ceea ce ajută la creștere gradului de încredere al clienților potențiali.

Website-ul
Orice afacere, oricât de mică, are nevoie de un site de prezentare. Când utilizatorii vor căuta pe internet numele tău sau produsele pe care le vinzi, site-ul tău trebuie să apară între rezultatele afișate. Persoanele care caută serviciile pe care tu le prestezi în zona ta, trebuie să găsească site-ul tău. Desigur, acest proces, care se numește SEO, este de lungă durată și este influențat de numeroși factori, mai mult sau mai puțin controlabili.

Oricum, site-ul trebuie să fie clar, să prezinte informații despre afacerea ta, locație, produse, servicii, informații de contact. Nu trebuie neapărat să fie un shop online, ci să prezinte informații de bază despre produsele sau serviciile tale. Ar putea include și testimoniale din partea clienților și chiar un blog.

Parteneriate de afaceri
Există posiblitatea de a te asocia cu alte afaceri locale, și să vă promovați reciproc. Poți oferi reduceri pentru clienții recomandați de partenerul tău, de exemplu.

Cele mai bune asocieri sunt cele de afaceri complementare. Desigur, nu poti fi partener cu un concurent, dar cu o afacere care vinde produse care au legătură se poate. De exemplu un vânzător de sandwich-uri poate fi partener cu un magazin de înghețată.

Promovare pe mașina firmei
Dacă afacerea ta are o mașină care se deplasează mult, ea te poate ajuta în promovare. Logo-ul companiei și câteva informații sunt suficiente, iar ele vor fi văzute de potențiali clienți în trafic.

Semne pe trotuar
Dacă afacerea ta este localizată pe o stradă principală, cu mulți trecători, pune un anunț afară, în imediata apropiere. Poți prezenta o reducere, sau un produs nou, ceea ce s-ar putea să intereseze pe trecători.

Ziare locale
Dacă este să-ți face promovare în presă, alege-o pe cea locală. Poți trimite comunicate de presă sau poți deschide relații cu reporteri locali.

Ține minte! Ziarele nu vor publica gratuit oferte promoționale, dar poți prezenta evenimente speciale, informații unice care diferențiază afacerea ta.

Promovare către clienții existenți
Clienții deja existenți nu trebuie uitați. Ei au fost convinși deja o dată. Trebuie doar încurajați să revină.

Salvează deci adresele de email ale celor care cumpără de la tine și trimite-le regulat mesaje legate de reduceri, stocuri și alte noutăți. Le poți oferi și discounturi celor care îți aduc clienți noi, de exemplu.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *