Qualitance, compania IT din România ajunsă în topuri europene
Spirit antreprenorial

Qualitance, compania IT din România ajunsă în topuri europene

Industria IT românească a ajuns la afaceri de peste 5 miliarde de euro anual. Numărul firmelor active se apropie de 15 mii, iar pe lângă giganţii internaţionali au apărut și startup-uri româneşti extrem de dinamice, care îşi fac loc pe plan internaţional, în noua economie, extrem de deschisă.

Aceasta este și povestea a doi tineri antreprenori care au decis să renunţe la slujbele stabile şi să-şi încerce norocul pe cont propriu. Ce a ieșit? Qualitance!

Prieteni din copilărie, foşti colegi de bancă şi olimpici la matematică, au devenit şi parteneri în afaceri şi au pus pe picioare o companie în domeniul IT.

Una dintre aplicaţiile dezvoltate de programatorii români de la Qualitance a fost folosită anul trecut de milioane de oameni din întreaga lume de Ziua Mondială a Curăţeniei. Tot echipa condusă de Ioan şi Radu au dezvoltat şi o aplicaţie ce reduce cu 70% timpul de raportare între medicii rezidenţi şi cei coordonatori. Iar pentru a ţine evidenţa echipamentelor medicale din spitalele din Statele Unite, specialiştii români au implementat pe ele un sistem de raportare cu cipuri.

Până să ajungă la astfel de proiecte de inovaţie drumul a fost lung. Qualitance şi-a luat avânt în anul 2010. După Adobe, a ajuns să-i fie client şi gigantul IBM, inițial pe partea de testare, apoi mult mai extins. Adevăratul boom a fost însă în 2012, când antreprenorii români au ajuns în Statele Unite şi au deschis colaborări în Silicon Valley.

Mai multe detalii aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *