EVO Horeca. O poveste în care eșecul care s-a dovedit cea mai bună școală de antreprenoriat
Spirit antreprenorial

EVO Horeca. O poveste în care eșecul care s-a dovedit cea mai bună școală de antreprenoriat

Falimentul este coşmarul oricărui om de business. Însă un proiect ambiţios sau o muncă de o viaţă pot fi ruinate de o decizie neinspirată. Un astfel de moment este şi un test. Adevăraţii antreprenori reuşesc să treacă peste şi să construiască iarăşi de la zero. Iar dintr-o astfel de experienţă învaţă şi ies mai puternici.

Aceasta este și povestea tânărului care şi-a văzut patru firme făcute una cu pământul, dar nu s-a lăsat descurajat. A învăţat că trebuie să fie atent să îşi măsoare mai bine paşii. De asemenea, a decis să se specializeze – dintr-un furnizor de mobilă generalist s-a transformat în unul de nişă, dedicat restaurantelor şi hotelurilor. Şi atunci a cunoscut adevăratul succes.

Tânărul antreprenor, fost olimpic la matematică, și-a construit propria firmă la 20 de ani. A pus pe picioare patru companii. Dar la un moment dat a fost nevoit să vândă inclusiv apartamentul familiei pentru că avea datorii prea mari.

În anul 2002, Alin Truşcă pune pe picioare prima afacere. Deşi era încă în timpul şcolii, îşi dorea banii lui, câştigaţi pe forţe proprii. Iar domeniul ales… producţie şi amenajare de mobilier.

Fără un sediu propriu-zis, fără un showroom, doar cu un site de prezentare online, ei reușeau să convingă clienții să cumpere. Creșterea vânzărilor pe internet l-a determinat să deschidă și un magazin la stradă, apoi o fabrică de mobilă. Aceasta a fost decizia care l-a condus la faliment. Nu doar că a închis fabrica intrată în faliment, dar a vândut inclusiv magazinul online.

Mai multe detalii aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *