'Talent garden', marele susținător al antreprenoriatului creativ
Spirit antreprenorial

‘Talent Garden’, marele susținător al antreprenoriatului creativ

Alexandru Aron, unul dintre cei 4 fondatori ai Talent Garden, un spațiu de coworking dedicat minților creative, se încadrează în categoria antreprenorului realist, conștient de riscuri, dar cu un mindset care îl determină să facă tot ce este posibil pentru ca business-ul creat de el să treacă peste orice dificultate.

“Antreprenoriatul nu este o tocană. De aceea nu cred că există niște ingrediente universale pentru succes. Există doar muncă, bun simț, corectitudine, empatie și respect”, este fraza care rezumă probabil cel mai bine mindset-ul lui Alex cu privire la antreprenoriat.

În cazul fondatorului Talent Garden, succesul înseamnă să își ducă business-ul dincolo de punctul în care a crezut la început că poate ajunge.

De ce a ales antreprenoriatul creativ? Pentru că poți gândi oricât de mare vrei și apoi ține doar de tine dacă vei avea puterea și curajul să implementezi ce gândești. “În momentul în care ai băgat niște bani – mulți, puțini câți or fi – într-un business, nu îți vine să renunți. Lupți, muncești, you get creative, schimbi ce nu merge și îl faci să meargă. Sau măcar încerci. Și îți împingi eforturile până în punctul în care nu mai are sens din punct de vedere business”, afirmă antreprenorul.

Nu poți pleca la drum gândindu-te “hai că încerc și eu; și dacă merge, merge, dacă nu, nu.” Trebuie să fii convins nu că va merge, ci că vei găsi idei si resurse să îl faci să meargă. Acesta mi se pare mindset-ul corect pentru un antreprenor.

În cazul Talent Garden lucrurile au luat-o pe un făgaș bun, dar problemele au fost inerente:

  • Proprietarii clădirii au predat spațiul infinit mai târziu decât trebuia
  • Lucrările de amenajare au durat mai mult decât era preconizat
  • Investiția a ajuns să fie de câteva ori mai mare decât era planificat
  • Estimările inițiale din planul de afaceri au fost greșite
  • Au fost la început probleme mari de management, de marketing, de comunicare.
  • Au existat și divergențe foarte mari de viziune între parteneri
  • Contracte neatent încheiate, etc.

“A costat mult mai mult decât dacă nu ar fi fost aceste probleme, a fost nevoie de mult mai mult efort, a fost nevoie de o regândire a modelului de business, dar uite că a meritat”, concluzionează Alexandru.

Mai multe detalii aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *