Cele mai bune idei de atragere a clienților pentru o afacere mică

Atragerea clienților noi nu este niciodată simplă, sau fără efort, mai ales dacă ai o afacere mică. Marile businessuri sunt întotdeauna pregătite cu grijă. De aceea ne-am gândit să-ți oferim câteva idei, care să îți vină în ajutor.
Alege-ți cuvintele cu grijă
Scopul tău principal este să-ți faci cunoscute produsele pe care le vinzi sau serviciile pe care le prestezi. Cuvintele pe care le alegi atunci când îți propui să le promovezi, trebuie să aibă putere de convingere. Nu subestima cuvintele simple precum “nou” , “promoție” și “reducere”, ele pot face o mare diferență în procesul de vânzare.
Cunoaște-ți clientul
Studiile arată că 82% dintre oamenii de vânzări nu-și înțeleg clienții. Dacă nu-î înțelegi, nu le cunoști preferințele, s-ar putea să le spui mai degrabă de ce îți place ție produsul și nu de ce ar trebui să le placă lor. În această situație, promoția ta nu va fi auzită.
Vorbește cu cine trebuie
Chiar dacă oferta ta este perfectă, nu vei vinde dacă încerci să vinzi cui nu trebuie. Află care sunt factorii și persoanele care influențează decizia de cumpărare și îți va fi mult mai ușor.
Pregătește un ‘Call to Action’
O reclamă bună trebuie să aibă neapărat un obiectiv. Cel mai bun mod în care poți atinge obiectivul este un ‘call to action’, un îndemn la luarea unei decizii, efectuarea unei cumpărături sau înscrierea într-o bază de date de emailuri, de exemplu, care este un pas înainte spre vânzare.
Fii unic
Un anunț bun trebuie să stârnească curiozitatea, în același timp cu păstrarea unei note profesionale.
Fii personal
Dacă vrei să faci vânzări, a fi informal înseamnă a fi personal. Câteva detalii intime pot încălzi atmosfera.
Păstrează o idee centrală
Prea multe detalii nu te duc mai aproape de încheierea vânzării. Trebuie să ai un punct central, la care să revii mereu, iar acest punct este de obicei beneficiul consumatorului.
Limitează oferta la trei puncte importante
Cei mai mulți oameni nu-și amintesc mai mult de trei lucruri o dată. Asta înseamnă că întreaga vânzare trebuie sa se bazeze pe trei puncte importante pentru a fi eficientă.
Evită metaforele
Ele pot crea confuzii nedorite.
Nu încerca să te dai cel mai deștept
O echipă puternică atrage oameni cu diverse arii de experiență. Având în spate o echipă de vânzare cu experiență , lucrurile devin mult mai ușoare.
Definește-ți audiența
Sabilește-ți audiența și imaginează-ți cum folosesc ei produsul pentru a te putea conecta cu ei. Nu este suficeint doar să-i găsești, ci să le intri efectiv pe sub piele. Chiar și postările lor din social media pot ajuta.
Repetă des
Practica face totul perfect. Prezentarea ta trebuie să vină din suflet, nu ca și cum a-i citi-o de undeva. Repetă în fața oglinzii sau cu prietenii.
Realizează o conversație
Procesul de vânzare este o stradă cu două sensuri. Lasă clientul să pună întrebări, ca să-l ințelegi mai bine și să pornești o conversație.
Nu ignora platformele sociale
Vânzările moderne se bazează mult pe social media. Conținutul relevant și răspunsurile la comentarii ajută mult.
Folosește texte atractive în campaniile de email marketing
Email-ul este eficient și competitiv în același timp. Un email bun trebuie să atragă atenția înca de la primele cuvinte.
Focus pe a fi de ajutor
Metodele noi de vânzare se bazează pe a pune întrebările potrivite și rezolvarea problemelor reale ale clientului .
Începe cu o întrebare
În general oamenii pun întrebări. Dacă începi cu o întrebare, stârnești de la început un curent care poate conduce la încheierea unei vânzări.