10 motive pentru care mai mulți părinți ar trebui să devină antreprenori

Când ești părinte, ești mult mai bine pregătit să începi o afacere. Află de ce.
Începutul unei afaceri nu este nicidecum ușor. Și cine ar face-o fiind și părinte în același timp? Ei bine, află că aproape 60% dinte antreprenori au avut cel puțin un copil înainte de a-și începe prima afacere. Din această informație trebuie să reții un singur lucru. Nu trebuie niciodată să alegi între a fi părinte și a fi antreprenor. Mai mult decât atât, a fi părinte antreprenor este și un avantaj. În final, părinții buni și antreprenorii buni au în comun o multitudine de calități, astfel încât sunt capabili să îndeplinească ambele roluri în același timp:
1. Își iubesc copiii.
Conform unui studiu, pasiunea antreprenorială este izbitor de asemănătoare cu cea paternă sau maternă. Cu alte cuvinte, antreprenorii își tratează afacerea ca pe propriul copil, iar acest lucru are chiar sens. A fi entreprenor nu este deloc diferit de a fi părinte. Ambele roluri presupun creativitate, îngrijire, și protecție, chiar dacă poate fi stresant, provocator și solicitant.
Deci, ce înseamnă pentru părinți începerea unei afaceri? Practic, nu este nimic străin, deoarece au făcut deja același lucru crescându-și copilul. Desigur, provocările sunt altele, dar măcar știi sigur că ai toată puterea de a încerca și de a avea succes.
2. Sunt adevărați lideri.
E posibil să nu ai experiență de leadership în CV-ul tău, dar ca părinte ai cu siguranță. Copiii tăi au nevoie de un model puternic, tot la fel cum antreprenorii servesc ca mentori pentru angajații lor.
În plus, fiind o imagine a autorității, aceasta presupune construirea unui raport cu cei care depind de tine, fie vorba de copii sau de angajați. Fiind părinte, ai avut ocazia să practici și să-ți îmbunătățești talentul în timp. Deci, când vine momentul să fii șef, ai deja finețea și tactul necesar pentru a conduce oamenii.
3. Încurajează învățarea prin eșec
Un lider bun recunoaște importanța încurajării învățării prin eșec. Ți-ai văzut copiii târându-se înainte de a merge și știi că nu aptitudinile nu se dezvoltă peste noapte. Știi că încurajându-ți copiii să încerce lucruri noi, chiar dacă nu reușesc mereu este o metodă puternică de promovare a învățării.
Când vine vorba de a-ți conduce angajații ca antreprenor, aceeași idee este adevărată. Dacă vrei să-ți crească afacerea, trebuie să-ți lași angajații să mai și greșească. Din greșeli oamenii învață cel mai mult, iar construirea aptitudinilor este absolut necesară. Un mediu de lucru care descurajează eșecul creează resentimente și face ca oamenii să-și dorească să plece și să găsească alte oportunități.
4. Au multe cunoștințe
Oamenii greșesc când consideră că a avea un copil înseamnă sfârșitul vieții sociale. E adevărat că vei petrece mai puțin timp la restaurante, dar printre ședințele cu părinții, orele extrașcolare și alte evenimente școlare, vei fi de fapt mai social decât oricând.
De ce contează asta? Conform rezultatelor unui studiu, antreprenorii care sunt și părinți își evaluează mai bine afacerea decât cei fără copii. Mai specific, 79% dintre părinți consideră că afacerea lor ca fiind “de mare succes” sau “destul de reușită,” comparativ cu doar 67% dintre non-părinți, datorită, în mare parte, cunoștințele numeroase acumulate și relațiilor construite în comunitate în calitatea de părinte.
5. Înțeleg managementul timpului.
Una dintre cele mai mari îngrijorări ale părinților antreprenori este legată de faptul că nu vor avea suficient timp pentru a se devota în același timp și familiei și afacerii lor. Totuși, antreprenoriatul îți poate conferi libertate în multe moduri, mai ales în ceea ce privește timpul.
În loc să lucrezi la program, ca antreprenor îți poți organiza timpul așa cum dorești, tu decizi când te concentrezi asupra familiei și când te concentrezi asupra afacerii. Pentru că deja ți-ai dezvoltat un talent ascuțin în ceea ce privește managementul timpului ca părinte, atunci cînd decizi să te concentrezi asupra afacerii vei fi mult mai motivat și vei putea lucra mai eficient.
6. Ei știu cum să spună o poveste
Dacă ești părinte, probabil ești deja expert în a spune povești. Ai învățat că cel mai bun mod prin care să-ți faci copiii să asculte nu este să le spui ce să facă, ci să le spui o poveste fascinantă care să-i conducă în aceeași direcție. Dacă știi să faci asta ca părinte, o vei face și ca antreprenor.
Un business este despre conectarea oamenilor, despre a spune povești pe care oamenii să le creadă. Oamenii au nevoie să se conecteze cu brandul tău și să simtă emoție înainte de a cumpăra. Din acest motiv, antreprenorii de succes încorporează acest aspect al poveștii în tot ceea ce fac, de la marketingul până la designul produselor și serviciilor lor.
7. Își asumă riscuri
Poate că deja ai făcut un împrumut pentru a-ți înscrie copilul la o școală privată, sau ai cheltuit mai mult uneori pentru a-ți face familia fericită. În orice caz, un copil te face să te simți responsabil pentru el, iar aceasta poate presupune adesea asumarea de riscuri, inclusiv financiare.
Capacitatea de asumare a riscurilor este o caracteristică pe care părinții buni o au în comun cu antreprenorii de succes. Asumându-ți riscuri, înveți cum să faci față provocărilor, ceea ce te ajută să devii mai bun în luarea deciziilor.
8. Încep ziua devreme și sunt foarte productivi
Când eși părinte, ești forțat să te trezești devreme și să-ți începi ziua împreună cu familia. Cu alte cuvinte, ești deja obișnuit să începi înaintea celorlați, să fii productiv încă din momentul în care te-ai trezit.
În termeni de business, ai nevoie să începi devreme și să folosești timpul pentru a răspunde la emailuri, să contactezi clienți și să rezolvi problemele înainte de a-ți scăpa de sub control. Deci, pentru părinții care sunt obișnuiți să se trezească devreme dimineața, nu va fi o schimbare majoră începerea unei afaceri.
9. Își fac planuri în avans
Când o afacere sau un copil depind de tine, ești practic forțat să gândești în avans și să planifici în consecință. Ca părinte, poate ai început deja să pui bani deoparte pentru facultate, iar ca antreprenor încerci mereu să anticipezi cererea pentru produsul sau serviciul tău, să prevezi dinainte orice probleme.
Studiile arată că persoanele în vârstă care au un animal de companie sunt mai fericite și mai productive deoarece altcineva depinde de suportul lor. Aceasta înseamnă că dependența este cea care îți dă un sens și un scop mai mare decât propria ta persoană.
10. Sunt naivi
Nimeni nu știe cum să fie părinte înainte de a deveni unul. La fel, nimeni nu știe cum să fie antreprenor înainte de a-și începe prima afacere. În timp ce ideea de a încerca ceva nou, de a porni o afacere, te poate speria, amintește-ți că nu e nimic care nu poți fi capabil.
Adevărul despre acest tip de naivitate este că te ajută să accepți provocările și să trăiești fără teamă. Îți dă încredere că poți face diferența, iar dorința de a depăși normele și granițele este ceea ce ai nevoie ca să ai succes ca antreprenor.
A fi părinte nu e ușor, iar a fi antreprenor nici atât. Dar, în loc să te gândești că aceste două roluri se exclud reciproc, consideră-le mai degrabă complementare. Doar pentru că ești părinte nu înseamnă că nu poți începe o afacere. În fapt, calitatea de părinte te pregătește practic pentru o nouă carieră ca antreprenor.