Ce trebuie să ştii despre ordonanţa care oferă facilităţi fiscale pentru datorii restante
Fiscalitate

Ce trebuie să ştii despre ordonanţa care oferă facilităţi fiscale pentru datorii restante

Persoanele juridice de drept public sau privat, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrativ-teritoriale, în privinţa cărora există riscul deschiderii procedurii insolvenţei, pot beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 şi neachitate până la data emiterii certificatului de atestare fiscală, în cuantum mai mare sau egal cu un milion lei, precum şi a celor accesorii.

Ordonanţa a intrat în vigoare joi 8 august 2019. Pentru a beneficia de această măsură, contribuabilul trebuie să notifice organul fiscal competent cu privire la intenţia de restructurare până la data de 30 septembrie 2019, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a beneficia de restructurarea obligaţiilor bugetare. În termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la data notificării organului fiscal se eliberează din oficiu un certificat de atestare fiscală ce este comunicat debitorului şi în care sunt evidenţiate toate obligaţiile până la data emiterii certificatului, acest document fiind baza pentru construcţia planului de restructurare.

Termenul de depunere a solicitării de restructurare este de 6 luni de la intrarea in vigoare a acestei ordonanţe, sub sancţiunea decăderii, astfel încât contribuabilul care se află în această situaţie să ia o decizie cu privire la situaţia sa, în sensul de a-şi restructura compania şi de a plăti datoriile.

Sursa: zf.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *