Fiscalitate

Ce se schimbă din punct de vedere fiscal după încheierea stării de alertă

La 30 de zile de la încheierea stării de urgență, respectiv, la finalizarea stării de alertă, vor dispărea facilitățile fiscale. Astfel, firmele care aveau dinainte datorii vor avea de plată mai mult decât într-o lună curentă. Este posibil și ca ANAF să reînceapă măsurile de executare silită a datornicilor.

Practic, protecția fiscală pentru firme dispare în termen de 30 de zile de la încheierea stării de urgență, adică se revine la situația de dinainte de coronacriză, în care firmele vor fi nevoite să își plătească dările către stat la termenele legale. Această situație s-ar putea aplica de la jumătatea lunii iunie.

Toate măsurile de păsuire vor dispărea, dacă nu apare alt act normativ care să prelungească facilitățile fiscale. În acest context, firmele trebuie să își pregătească, încă de pe acum, sumele de plată ale căror termene încep să curgă din luna iunie.

Există voci care spun că firmele din domeniul HORECA ar mai putea fi păsuite și după 15 iunie. Însă până la această dată nu a apărut niciun act normativ care să arate lucrul acesta.

Ami multe detalii aici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *