Opțiuni de Finanțare

Cum poți obține finanțare online pentru a pune în practică ideea ta de afacere

Dacă ai o idee bună de afacere, dar nu ai banii necesari, în România au început să prindă contur primele platforme de finanţare. Tot ce trebuie să faci este să ştii să te vinzi şi ai şanse destul de mari să pui pe picioare un business frumos.

Este vorba de crowdfunding, o platformă de finanțare gen sprijina.ro. Aici există categorii diverse în care pot fi înscrise proiectele, de la sport, la antreprenoriat, film, educaţie, cultură sau responsabilitate socială.

Cei de la Lactate Brădet au apelat şi ei la astfel de finanţare după recentul scandal, unele partide care au dorit să strângă bani din donaţii pentru alegerile locale au apelat şi ele la platforme de acest gen, dar şi tineri care au avut idei trăsnite şi au dorit să le pună în aplicare.

Succesul unui proiect depinde, în primul rând, de mesajul de prezentare al acestuia, care trebuie să informeze şi să atragă potenţialii susţinători. Aşa că din mesaj nu trebuie să lipsească informaţiile relevante despre proiect, despre beneficiari şi, foarte important, despre modul în care urmează să fie folosiţi banii primiţi. La fel de importante sunt recompensele oferite susţinătorilor, care trebuie să fie cât mai variate, pentru a fi pe gustul cât mai multor oameni.

Proiectele care primesc contribuţii din partea susţinătorilor nu fac parte, neapărat, din aceeaşi categorie. Proiectele de succes au mesaj introductiv (titlu şi subtitlu) scurt, de impact, mesaj puternic, exprimat clar şi o prezentare convingătoare a beneficiarilor cauzei.

Un alt factor decisiv pentru succesul unui proiect care caută genul acesta de finanţare este reprezentat de capacitatea de a atrage sau de a forma o comunitate consistentă în jurul său. Trebuie să existe comunicare permanentă cu comunitatea, dacă există întrebări sau nelămuriri, acestea trebuie să primească răspuns foarte repede.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *