Opțiuni de Finanțare

Ministerul Dezvoltarii a lansat un program prin care IMM-urile pot obtine finantari de pana la 200.000 de euro

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) a lansat un program pentru IMM-uri prin care microintreprinderile cu vechime de cel putin un an pot obtine finantare de pana la 200.000 de euro, a declarat Vasile Dincu, seful MDRAP.

Suma disponibila prin acest program este de 234 de milioane de euro, dintre care 199 de milioane vin din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 35 de milioane de la bugetul de stat.

Societatile care pot fi finantate trebuie sa aiba vechime de cel putin un an, pana la data depunerii cererii si sa fie microintreprinderi.

Cine poate primi finantare
„Valoare eligibila a proiectelor porneste de la o limita minima de 25.000 de euro la un maxim de 200.000 de euro. In materie de cofinantare avem o valoare de minim 10% din valoarea cheltuielilor eligibile. Activitatile finantabile sunt acelea care sprijina un anumit trend investitional, astfel construirea modernizarea sau extinderea spatiului de productie sau de prestari servicii sau/si dotarea cu active corporale sau necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online. Ca indicator de performanta, ne-am stabilit 1200 de intreprinderi mici si mijlocii, care este tinta noastra in aceasta directie”, a explicat Vasile Dincu.

Depunerea cererilor de finantare se va face exclusiv prin sistemul electronic MySMIS.

„De data aceasta, nu mai este un sistem pe baza aceea cu “primul venit, primul servit”, care, dupa parerea mea, nu este cea mai buna metoda de selectie, este o metoda de viteza, dar nu o metoda de competitivitate si de specializare. Avem un sistem competitiv, cu depunere la termen.

Termenele: pentru acest apel de proiecte, termenul de la care pot fi depuse proiectele este de doua luni de la lansarea apelului, deci de doua luni incepand de astazi. Perioada in care pot fi depuse proiectele este de sase luni, calculate din ziua deschiderii sesiunii de depunere.

Articolul complet pe http://www.wall-street.ro/

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *