Opțiuni de Finanțare

Accesul la finanţare s-a îmbunătăţit considerabil în 2015 conform Barometrului antreprenoriatului românesc

România se găseşte într-o fereastră de oportunitate nemaivăzută în ultimii 20 de ani. Dobânzile sunt la minime istorice, preţurile materiilor prime foarte jos, cererea e în creştere deci este momentul că antreprenorii să fie curajoşi şi să investească!

Procentajul antreprenorilor care spun că accesul la finanţare s-a îmbunătăţit s-a dublat – dacă în 2014 el se situa la 16% şi în 2015 la 30%, în 2016 a devenit majoritar, cu 62% dintre răspunsuri. Această tendinţă indică o îmbunătăţire treptată în ultimii ani a finanţărilor afacerilor.

Cei mai mulţi antreprenori spun că în următoarele 12 luni se vor orienta către creditele bancare pentru a-şi finanţa creşterea afacerilor (40% dintre respondenţi). La mare distanţă urmează surse de finanţare precum creditul furnizor (21%) şi fondurile europene (17%). Ajutoarele de stat şi fondurile de tip private equity sunt vizate de 3% dintre antreprenori, în timp ce bursa de valori şi sistemele alternative de tranzacţionare se situează la 1% dintre răspunsuri.

Articolul complet pe http://www.capital.ro/

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *