Finanţare de 200.000 de euro, bani nerambursabili, pentru firmele care dezvoltă tehnologii "verzi"
Opțiuni de Finanțare

Finanţare de 200.000 de euro, bani nerambursabili, pentru firmele care dezvoltă tehnologii „verzi”

Firmele care dezvoltă tehnologii de producere a materialelor şi/sau produselor ecologice pentru introducerea acestora în diferite sectoare ale economiei verzi ar putea beneficia de un ajutor financiar în cuantum de maximum 200.000 de euro de la Fondul pentru Mediu, potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Mediului.

‘Prin program se finanţează tehnologii de producere a materialelor şi/sau produselor ecologice prin utilizarea materiilor prime naturale şi a materiilor prime secundare, în scopul introducerii acestora în diferite sectoare ale economiei verzi. Indicatorii de performanţă ai Programului sunt reprezentaţi de numărul de întreprinderi care implementează tehnologii finanţate prin prezentul program în vederea producerii de materiale şi/sau produse ecologice şi prin crearea de noi locuri de muncă verzi. Programul are caracter multianual şi se derulează în limita fondurilor stabilite cu această destinaţie prin bugetul anual de venituri şi cheltuieli al Autorităţii, aprobat prin hotărâre a Guvernului’, se precizează în proiectul de Ordin.

Persoanele eligibile pentru a primi finanţare sunt operatorii economici care desfăşoară activităţi economice pe teritoriul României de cel puţin un an, la data depunerii dosarului de finanţare, şi au cel puţin un exerciţiu financiar anual încheiat.

Articolul complet pe economica.net

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *