Spirit antreprenorial

Un elev din București creează oportunități pentru tinerii din România

Un elev din clasa a XI-a din București, este brand ambassador la Uber și cofondatorul Asociației Bucureștiul Tinerilor. El debordează de energie, pune multă pasiune în ceea ce face și, de peste doi ani, încearcă să arate tinerilor oportunitățile pe care le oferă România.

ONG-ul Bucureştiul Tinerilor, la crearea căruia a ajutat, organizează lunar în jur de 10-20 de evenimente unde reunește mulți tineri la ateliere și traininguri pentru a-şi descoperi adevăratul potential.

Bucureştiul Tinerilor a apărut din nevoia de a se dezvolta gratuit pe cât mai multe direcţii cu putinţă. Iar pentru că nu a găsit ceea ce căuta, a ales să „creeze“ el aceste oportunităţi, conectând oamenii pentru dezvoltarea tuturor tinerilor din Capitală. A visat să-i ajute pe cei ca el să fie cu un pas mai aproape de întregul lor potential, fiindcă cu toţii au ceva la care se pricep şi care trebuie să vină din interior.

ONG-ul Bucureştiul Tinerilor a funcţionat până acum cu 600 de lei, iar Robert a reuşit, din septembrie 2015, să realizeze lucruri minunate fără buget, dezvoltând multe parteneriate, cu ajutorul cărora a reuşit să găsească spaţii pentru evenimente şi să atragă oameni care să îşi ofere cunoştinţele, pro bono, colegilor săi.

La început, nu avea o viziune clară, ci un singur ţel: să ajute cât mai mulţi tineri care erau în aceeaşi situaţie ca şi el. Spune că l-a surprins plăcut să vadă că sunt foarte mulţi oameni interesaţi de propria dezvoltare. La polul opus, spune că nu se aştepta să primească atât de puţină susţinere, pe cât ar fi sperat, de la mediul de afaceri din ţară. A abordat sute de companii în ultimii doi ani, şi cu toate acestea, doar două companii îl ajută acum cu spaţii gratuite pentru evenimente.

Cel mai bun sfat pe care l-a primit? „Macro patience, micro speed

Tânărul crede că are foarte multe oportunităţi în ţară, iar pe termen lung vrea să aprofundeze şi mai mult partea antreprenorială şi să reuşească să aducă valoare în viaţa oamenilor. Nu îl tentează absolut deloc să plece în străinătate şi ţine să fie foarte clar în această privinţă. „Sunt convins 100% că pot şi o să am viaţa pe care mi-o doresc chiar aici, în ţara noastră“, mărturiseşte el.

„Pe viitor vrem să începem să exportăm conceptul în centrele universitare mari ale ţării şi să formăm o federaţie, România Tinerilor“, mai spune tânărul. Tot prin Bucureştiul Tinerilor, el vrea să lanseze Progressio Hub, un spaţiu permanent pentru evenimentele organizate de asociaţia pe care o conduce, dar şi o variantă accesibilă celor interesaţi de coworking sau specialiştilor care au nevoie de spaţii profesioniste pentru întâlniri. Acesta va funcţiona 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămână şi va fi deschis atât celor care vor să organizeze întâlniri, dar şi celor aflaţi la început de drum în diferite meserii.

Lecţii învăţate prin prisma Bucureştiului Tinerilor:

  • Echitatea primează în relaţiile cu oamenii.
  • Dacă nu faci ceva cu pasiune, mai bine nu o faci.
  • Încrederea este de aur.
  • Responsabilitatea nu este o povară, este o binecuvântare.
  • Plictiseala apare doar dacă vrei să apară.

Articolul complet pe capital.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *