Ai o afacere mică. Cum faci ca să-i apară numele în media?
Clubul de marketing

Ai o afacere mică. Cum faci ca să-i apară numele în media?

O afacere mică este dificil de promovat, mai ales că nu ai la dispoziție un buget de marketing considerabil. Cu siguranță că familia și prietenii tăi deja te-au promovat către cunoștințele lor, dar mai departe cum procedezi?

Dacă vrei ca numele afacerii tale să apară în presa tipărită sau online, sau poate să-l auzi la radio, ai la dispoziție câteva metode care nu sunt neapărat costisitoare.

Comunicate de presă

Ca să atragi atenția mass-media, primul lucru pe care îl poți face este să scrii un comunicat de presă. Orice este nou sau deosebit în activitatea firmei tale poate deveni subiect de comunicat de presă. Există platforme care publică gratuit astfel de comunicate, dar și altele care solicită o taxă de publicare, trebuie doar să cauți și să le alegi pe cele care se potrivesc afacerii tale.

Relații directe cu jurnaliști sau copywriteri

Dacă ai un prieten sau un coleg cu astfel de relații, încearcă să le explorezi. Trimite-i un email atunci când îți place un articol scris recent. Oferă-te să-i asiguri resurse și conținut relevant pentru el, fii la îndemână atunci când are nevoie de un interviu din domeniul tău de activitate.

Organizează evenimente și invită mass-media locală

Dacă găzduiești un eveniment sau încerci să ajuți comunitatea locală, publicațiile locale vor fi mai mult decât fericite să publice despre el. Mai ales dacă este o perioadă mai lentă din punct de vedere a știrilor, orice ziar sau website local are nevoie de ceva cu care să-și umple paginile.

Video-uri pe Facebook

Crearea conținutului viral este o metodă foarte eficientă de a atrage atenția presei, iar facebook-ul iubește videoclipurile live. Un videoclip postat pe Facebook poate obține o vizionare organică impresionantă.

Postări sponsorizate

O postare sponsorizată corespunzător poate fi preluată chiar și de fluxurile de știri. În plus, poți obține o audiență decentă la costuri nu foarte mari.

Folosește hashtaguri

Un hashtag bun te poate aduce în atenția oamenilor din mass-media. Cu ocazia unei aniversări sau dacă vrei să prezinți produse noi, postarea ta poate include și un hashtag bun de genul  #stirilocale, sau  #localitate.

Guest posting

Orice afacere ar trebui să țină un blog propriu. Începe prin a scrie articole de calitate pe blogul tău, oferă-te să scrii pe site-uri mai mari, construiește încet-încet.

Networking

Participă la evenimente de networking, vezi la ce evenimente va fi prezentă și presa și fii pregătit cu cărți de vizită.

 

 

 

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *