Spirit antreprenorial

Pegas, afacerea românească născută din nostalgie

Să fii antreprenor presupune să îţi asumi nişte riscuri. Într-o ţară ca România, în care lipseşte predictibilitatea, pericolele sunt şi mai mari. Sunt însă oameni care aleg această cale, plină de necunoscute: mizează totul pe o carte şi acceptă inclusiv posibilitatea de a eşua.

De cele mai multe ori, nostalgia nu face casă bună cu afacerile. În unele cazuri, însă, poate fi chiar cheia succesului. Pe nostalgie a mizat un tânăr antreprenor când a decis să reînvie brandul Pegas. A făcut acest pas din ambiţie, dar şi cu oarecare şovăială – finalul putea să fie şi unul nefericit. Pariul l-a câştigat, însă: în 2012, vindea 500 de biciclete. Anul trecut, a ajuns la 10 mii.

Sunt idei şi branduri care duc România pe repede înainte chiar dacă autorităţile nu fac nimic în acest sens, să le ajute, să le sprijine, chiar dacă ar fi trebuit să se întâmple acest lucru. Un astfel de exemplu este chiar brandul naţional al bicicletelor Pegas, care era cât pe ce să dispară, dar au fost câţiva tineri care au avut iniţiativă și au vrut să repună pe două roţi acest brand.

Andrei Botescu, antreprenor Pegas, relatează totul: Povestea a început un pic tragic. Îmi luasem două biciclete de stradă, de oraş, pentru mine şi prietena mea. Dădusem ceva bani pe ele. Noi tocmai ne întorsesem de la studii. Am studiat afară, în Suedia, într-o ţară în care mersul pe bicicletă în oraş e o tradiţie şi ne-am plimbat ceva cu ele. De-abia am prins gustul să ne plimbam în oraş cu ele și la un moment dat ne-au fost furate.

Pierderea investiţiei l-a făcut pe Andrei să caute să îşi cumpere biciclete mai ieftine şi mai puţin atractive pentru hoţi. Şi-a amintit de prima lui bicicletă: „Cea mai mare excursie am făcut-o până în Pantelimon, în Parcul Morarilor, unde m-am dus să o caut pe o fată pe care o îndrăgeam, în clasa a II-a, și îmi amintesc că a fost un drum așa, iniţiatic”.

Nostalgia copilăriei l-a îndreptat către producătorul brandului, fabrica Tohan din judeţul Brașov.

„Am vrut să îmi cumpăr o bicicletă, dacă mai aveau stocuri vechi. Nu mai aveau. Au zis că au vândut şi linia de fabricaţie”, povestește Andrei Boteanu.

Brand cu 50 de ani de tradiţie

Povestea Pegas a început la mijlocul anilor 60, când la Uzina de armament Tohan din Zărneşti, regimul comunist a găsit reţeta perfectă pentru eficientizarea producţiei: să facă rachete, grenade, motorete şi biciclete într-o singură fabrică. Aşa ia naştere şi secţia de biciclete Pegas.

Călina Bîrsan, fosta angajată la uzina „6 martie” Zărneşti, își amintește de acele vremuri: „Aveam normă. 150 de pedale pe 8 ore. Se montau pe un schimb cam 150-200 de biciclete”.

Anual muncitorii ansamblau între 200 și 300 de mii de biciclete. Oamenii lucrau în trei schimburi, pentru că cererea era foarte mare.

„Noi ce făceam în plus, pentru că montam foarte multe, aveam o ţară, Burundi, unde trimiteam pedalele şi biciclete multe”, spune Călina Bîrsan.

După Revoluţie, piaţa a fost inundată de biciclete de import, iar fabrica brașoveană reușea cu greu să mai facă faţă concurenţei.

Fabrica din Zărnești producea 23 de modele de Pegas. La începutul anilor 2000 a ieșit pe poarta Tohanului și ultima bicicletă, un BMX. De atunci, brandul Pegas a rămas fără proprietar.

În anul 2010, când Andrei Botescu cauta să îşi cumpere un Pegas, a aflat nu doar că nu se mai fabrică, dar şi că brandul Pegas nu mai este înregistrat la OSIM.

Articolul complet pe digi24.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *