Spirit antreprenorial

Cum au ajuns legumele românești pe Taraba Virtuală?

Gustul legumelor și fructelor pe care le mâncam în copilărie pare imposibil de regăsit în ziua de astăzi: pe rafturile supermarketurilor nu îl găsești, iar drumurile până la piață nu fac parte din planurile tinerilor care locuiesc la oraș.

Roxana Bitoleanu, o tânără care nu a încetat niciodată să spere că lucrurile se pot schimba, a creat Taraba Virtuală, o aplicație prin care aduce la un loc consumatorii utilizatori de telefoane inteligente și micii producători.

Ideea de a pune în contact micii producători locali români cu oamenii nu este nouă, dar modul în care a fost pusă în aplicare este foarte inovativ. Toată lumea are de câștigat, producătorii economisesc timp prețios și munca lor este apreciată, iar consumatorii pot găsi mai ușor alimente naturale și pot mânca mai sănătos și cu gust.

Ce face, mai exact, această tarabă virtuală? Taraba Virtuală este o aplicație pe telefonul mobil ce pune în contact direct oamenii cu micii producători din apropierea lor. Modelul aplicației se bazează pe cerere și oferta, deci există doi participanți la acest schimb. Sunt două aplicații, una pentru producătorii locali și una pentru clienți, ambele fiind disponibile pe cele două mari magazine de aplicații (Google Play și App Store).

Clienții aleg locația de livrare, iar aplicația le va oferi toți producătorii care pot livra la adresa specificată. Pot alege din produsele disponibile la acel moment și, după ce alcătuiesc un coș de cumpărături cu produsele producătorului, vor cere o ofertă acestuia. Producătorul va răspunde cu o dată de livrare, transmițând oferta clientului. Acesta, dacă este de acord cu datele propuse, va accepta oferta, urmând ca producătorul să livreze comanda în ziua specificată. Producătorii își alcătuiesc propriile reguli de operare, ei știind mai bine cum să își gestioneze timpul și gospodăria.

 

Clienții care au comandat prin intermediul aplicației au mărturisit că au fost impresionați de simplitatea de a comanda și de gustul bunătăților de pe Taraba Virtuală.

Pentru producătorii care au testat aplicația, este ceva nou și interesant. Creându-și propriile reguli de comerț, își pot vedea liniștiți de treburile mai urgente ale gospodăriei, în timp ce aplicația va optimiza procesul de comandă și livrare cât se poate de mult.

 

Articolul complet pe business24.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *