Spirit antreprenorial

Noul trend al caselor mobile și ieftine, acum și în România

Botond Szakacs, un antreprenor din Transilvania, este cel care a adus un nou stil de viață în România.  El construiește case din lemn pe care le așează pe un trailer omologat, care poate fi ulterior deplasat oriunde.

Costul unei căsuțe pe care o construiește în cadrul proiectului său, Eco Tiny House, pornește de la 16.000 de euro, preț care include trailerul, structura căsuței, finisajele, geamurile și ușa, pereții compleți, acoperișul, izolația și instalația electrică. La modelul de bază se adaugă mobilierul, instalațiile sanitare, sistemele de ventilație și multe alte opțiuni, în funcție de buget.

Tot mai mulți români se arată interesați de munca celor doi soți, ceea ce le dă curaj să privească spre un viitor internațional pe această piață, mai ales pentru că în sțrăinătate, trendul este deja în mare vogă.

Conceptul există de mult în Statele Unite și Australia,  născut din dorința oamenilor de a fi liberi. Liberi de credite la banca, liberi având mai mult timp să facă ceea ce le place, în loc să muncească să plătească rate, liberi să petreacă mai mult timp cu cei dragi și nu numai.

Tiny Living înseamnă și un trai minimalist, în care ai grijă de resursele pe care le consumi (apă, energie), ai doar obiectele și lucrurile de care ai adevărată nevoie și ești un consumator cumpătat.

 

Acest antreprenor ambițios și-a propus să devină un producător de case mobile cu renume, să schimbe această stereotipie despre România, că la noi nu se poate face un produs de calitate și în plus, o misiune grea , aceea de a educa oamenii că nu trebuie să își construiască o casă gigantică, greu de întreținut în timp, ci pot trăi mai simplu, mai aproape de natură, folosind resurse din vecinătatea lor.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *