Cele mai profitabile 15 domenii în care să-ți deschizi o afacere
Idei de afaceri

Cele mai profitabile 15 domenii în care să-ți deschizi o afacere

Pentru că foarte multe dintre micile afaceri eșuează în primul an de activitate, o metodă sigură de a rezista este să intri în domeniul care trebuie. De la contabilitate la servicii juridice și imobiliare, sunt câteva domenii în care profiturile sunt mai mari decât în altele, iar succesul ceva mai sigur.

În urma unor studii efectuate de firme de profil, se pare că serviciile de contabilitate și fiscale sunt cele mai profitabile dintre toate. Serviciile imobiliare, juridice și de management nu sunt nici ele foarte departe, tot în vârful listei celor mai profitabile domenii de activitate.

De fapt, cele mai performante sunt serviciile pentru care cerințele de educație și certificare sunt o barieră de intrare. Asta nu înseamnă că și alte domenii nu văd profituri destul de mari, așa că ar fi interesant să vedem o listă a celor mai profitabile domenii pentru afacerile mici.

  1. Servicii de contabilitate, taxe și salarizare

Finanțele sunt o parte din viața fiecăruia, deci contabilitatea va fi întotdeauna importantă, indiferent de condițiile economice. Nu doar atât, dar acest tip de afacere nu necesită investiții mari în echipamente, deci costurile inițiale nu sunt foarte mari.

2. Închirierea de bunuri imobiliare

Locatorii de bunuri imobiliare, altfel spus proprietarii care închiriază locuințe, spații comerciale sau terenuri, ocupă locul doi în acest top. Deși cumpărarea proprietăților imobiliare este costisitoare la început, ulterior beneficiile sunt majore și reprezintă o metodă bună de a obține profituri, mai ales în perioadele în care oamenii preferă să închirieze în loc să cumpere.

3. Servicii juridice

La fel ca în cazul contabilității, acest domeniu presupune specializare, traininguri și certificări. Cu toate că trebuie să investești mult în pregătire, poți câștiga foarte bine oferind astfel de servicii specializate.

4. Servicii de management pentru companii

Acest serviciu constă în birouri mici, private, care ajută alte afaceri în deciziile de management și strategiile organizaționale.

5. Activități asociate domeniului imobiliar

Acest domeniu include evaluări și construcții, având o profitabilitate destul de mare datorită creșterii volumului de vânzări din ultimii ani. Vânzările mai mari acoperă mai ușor costurile fixe și cresc nivelul profitului.

6. Cabinete stomatologice

Industria stomatologică este una dintre cele mai profitabile pentru afacerile mici. Costurile inițiale sunt mari, dar cabinetele în general o duc bine mai ales pentru că pacienții revin de mai multe ori la tratamente.

7. Agenți imobiliari și brokeri

În ciuda unei ușoare scăderi, imobiliarele continuă să fie o afacere foarte profitabilă. Barierele de intrare sunt destul de mici, ai nevoie doar de o licență pentru a putea începe.

8. Exploatări și cariere non-metalice

Având piețe de desfacere puternice, exploatările non-metalice au cunoscut o creștere a nivelului profiturilor în ultima perioadă. Printre joburile obișnuite în acest domeniu se numără operatorii de mașini miniere, șoferi de camion, lucrători în vânzări și supervizori în construcții.

9. Cabinete medicale

De la fizio-terapeuți la psihiatri și pediatri, este întotdeauna loc pentru practicieni in domeniul medical. Astfel de cabinete necesită investiții considerabile în tehnologie și consumabile, dar serviciile lor cunosc o cerere inevitabilă chiar și în perioadele de recesiune, ceea ce le aduce întotdeauna profituri bune.

10. Organizații religioase

Aceste organizații au nevoie de bani și se pare că îi și obțin. Spre deosebire de alte afaceri, în loc ca profitul să meargă la acționari, el merge înapoi în organizație pentru îndeplinirea misiunilor și scopurilor religioase.

11. Laboratoare medicale și de diagnostic

Indiferent de mediul economic, serviciile în domeniul sănătății au întodeauna cerere mare. De aceea laboratoarele medicale și de diagnostic sunt în topul celor mai pofitabile industrii.

12. Servicii cadastrale

Serviciile cadastrale, la fel ca orice afacere în relație cu construcțiile, înregistrează niveluri destul de ridicate ale profiturilor.

13. Vânzări și închirieri de automobile

Deși nivelul profitului a scăzut în perioada anterioară, domeniul rămâne destul de profitabil. Oamenii investesc mult în mașini, dar și închiriază, în numeroase ocazii.

14. Servicii de depozitare

La fel ca închirierea de locuințe sau birouri, serviciile de depozitare sunt și ele profitabile, oferind posibilitatea de închiriere a unor spații de depozitare persoanelor sau companiilor care au nevoie de un loc în care să țină obiecte, echipamente și alte bunuri.

15. Servicii funerare

La fel ca și serviciile de sănătate, serviciile funerare nu sunt influențate de perioadele de recesiune economică.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *