Clubul de marketing

Cum să ai un shop online de succes în șapte etape

Măcar o dată în viață ai avut o idee de milioane. Ceva în care să crezi din tot sufletul. Ideea unei afaceri sau a unui produs atât de perfect, încât ți se pare ciudat că nimeni nu s-a mai gândit la asta până acum.

În mediul economic de astăzi, sunt mai multe metode decât oricând prin care produsul tău poate deveni un succes. Comerțul online este una dintre acestea, iar noi antreprenori își încearcă norocul aici în fiecare zi, dorind să-și transforme ideea în realitate.

Dacă toți putem avea astfel de idei, de ce nu sunt mai mulți milionari în jurul nostru? Motivele sunt diverse. Norocul este unul dintre ele, dar acesta este cel mai puțin important.

Motivul pentru care avem atât de puțini antreprenori de succes este că puțini sunt cei care știu cu adevărat cum să-și pună ideea în aplicare, să o transforme în realitate. Din păcate, nu este o metodă universală, valabilă pentru succesul oricărei afaceri.

Pentru că nu avem o scurtătură pentru succes, sunt totuși metode prin care putem face acest drum mai eficient. Sunt câteva trucuri, care odată înțelese și aplicate, pot crește șansele de succes ale magazinului tău online.

1)Cunoașterea competiției
Cel mai adesea, nu ești prima persoană căreia i-a venit ideea respectivă. Trebuie să știi dacă mai sunt sau nu și alții care au început deja ceva asemănător. Din fericire, îl avem pe Google, unde afacerile nu se pot ascunde.

Înainte de a mai face un alt pas, studiază pe Google orice competiție ai putea avea. Desigur, competiția nu este neapărat un lucru rău. Dacă mai sunt și alții care au reușit, cu aceeași idee sau cu una similară, asta nu înseamnă decât că este o idee viabilă.

2) Planul de afacere
Pare ciudat? Vei fi surprins. Adevărul este că ideea ta de milioane nu valorează nimic dacă nu ai un plan de afacere. Realizarea planului de afacere nu este prea plăcută, dar este fundația pe care se poate construi afacerea ta.

Simplu, fără un plan de afacere, nu există direcție. Nu va fi o dezvoltare coerentă a brandului. Produsele tale vor suferi și imaginea ta la fel. Consideră planul de afacere un punct de plecare, locul din care afacerea ta își va extrage forța.

3) Prezența online
Se spune că cel mai bun loc în care să îngropi o afacere este pe pagina doi a rezultatelor căutării organice Google. Asta înseamnă că, dacă nu ajungi în topul rezultatelor Google pentru căutările legate de produsul sau serviciul tău, atunci ești în dificultate.

Managementul prezenței online este dificil, mai ales pentru afacerile noi. Administrarea prezenței online presupune crearea unui shop online de excepție, cu conținut de calitate. Mai mult decât atât, trecerea de la o simplă listare în online a afacerii până la crearea și menținerea credibilității, presupune efort susținut și coerent.

4) Fii o parte a comunității
Asta nu înseamnă doar implicare în evenimentele locale sau donații către organizații nonprofit. De fapt, în termeni de ecommerce înseamnă găsirea nișei în care se potrivesc cel mai bine produsele tale.

Să fim serioși, nu toată lumea va aprecia produsul tău. Cel mai probabil, cei mai mulți nu vor ști că există. Dar asta nu contează. Ce contează cu adevărat este să te asiguri că cei care vor produsul tău să afle despre el și că este o parte a comunității lor. Acest lucru se poate face efectiv prin social media și construirea brandului online.

5) Folosește social media
Social media este o unealtă prin care îți poți construi brandul, deci trebuie să folosești la maximum posibilitățile pe care ți le oferă Instagram, Facebook sau Twitter. Crează-ți imaginea prin postările tale și găsește metodele prin care să creezi o comunitate în jurul produsului tău.

6) Construiești produsul
Tot marketingul, planificare și managementul brandului nu au nicio valoare dacă nu sunt susținute de un produs de calitate. Când ți-ai luat inima în dinți și ai pornit afacerea, concentrează-te efectiv pe produsul tău. Cum faci asta depinde de ceea ce oferi, dar este foarte important ca brandingul să fie în ton cu ceea ce oferi, produs sau serviciu.

7) Serviciu relații clienți impecabil
Nu este ceva inutil, ci o parte importantă a succesului unei afaceri online o reprezintă impresionarea clienților, nu doar cu produsul și prezentarea, dar main ales cu serviciul relații clienți. Fă mai mult decât ce ți se cere; pe termen lung va da roade, în sensul câștigării încrederii clienților.

Cunoașterea acestor etape nu te va duce departe. Implementarea lor, însă, te va duce acolo unde vrei să ajungi. Iar acesta este pasul final: efort permanent și consistent. Nu există substitut pentru asta, dar implementând aceste elemente, munca va deveni mai productivă.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *