Opțiuni de Finanțare

Vești bune pentru viitorii antreprenori: Raiffeisen Bank lansează o platformă pentru sprijinirea startup-urilor

Raiffeisen Bank lansează o platformă pentru sprijinirea startup-urilor „Factory by Raiffeisen Bank”, un fel de fabrică de afaceri pentru antreprenori. Pe această nouă platformă, www.raiffeisenfactory.ro, va începe din 20 martie un concurs de proiecte, iar la finalul perioadei de evaluare, în 29 iunie, cele mai inovatoare și viabile idei de afaceri vor fi sprjinite cu credite de până la 50.000 de euro.

Proiectele depuse vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate și apoi evaluate de specialiștii Raiffeisen Bank. Cele care vor fi selectate pentru etapa finală își vor prezenta în detaliu planul de afaceri, luându-se apoi decizia finală cu privire la proiectele acceptate pentru finanțare prin acest program.

Raiffeisen Bank își dorește astfel să încurajeze inițierea și dezvoltarea startup-urilor cu planuri de afaceri solide. Creditele vor fi acordate prin programul COSME, cu garanție de la Fondul European de Investiții.

Pot depune proiecte întreprinderi mici și mijlocii cu cel mult doi ani de activitate sau antreprenori care au o idee de afaceri, chiar dacă nu și-au înființat încă o firmă. Antreprenorii își pot testa astfel planurile de afaceri, pot fi ghidați de specialiștii Raiffeisen Bank pe parcursul programului sau până când afacerea devine sustenabilă.

Creditele solicitate de participanți pot fi de investiții sau tip overdraft, iar termenul de rambursare va fi de până la 5 ani pentru investiții și 12 luni pentru overdraft, cu dobândă preferențială. De asemenea, companiile startup selectate vor fi scutite de comisionul de acordare și vor putea beneficia de o perioada de grație de până la 6 luni.

Mai multe detalii pe bankingnews.ro sau pe www.raiffeisenfactory.ro

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *