Start-up Nation, un nou program de finanțare pentru inițiative în afaceri
Opțiuni de Finanțare

Au fost lansate 6 noi programe de finanțare pentru companii în 2018, inclusiv Start-up Nation

Șase programe de finanțare din fonduri naționale au fost lansate în dezbatere publică pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (AIPPIMM).

1. Start-up Nation

Printre cele șase programe lansate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) pentru a oferi finanțare firmelor în 2018, se numără Start-up Nation, programul care a înregistrat cele mai multe accesări anul trecut.

Start-up Nation are cel mai bogat buget de finanțare dintre cele șase programe prezentate de MMACA. Și în acest an, noii antreprenori pot obține finanțare de la stat pentru a-și dezvolta ideile de business.

2. Femeia Manager

Programul Femeia Manager susține costurile pentru cursuri, workshopuri și traininguri pentru dobândirea și dezvoltarea cunoștințelor antreprenoriale în rândul femeilor din România.

Se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr minim de 400 de participanți la conferințe regionale, minimum 120 participanți la workshop-uri și minim 28 participanți la conferințe internaționale. Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018 este de un milion de lei.

3. Comerț și servicii

Bugetul acestui program în 2018 este de 50 de milioane de lei, egal cu suma alocată în 2017. Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maximum 600 de beneficiari, dintre care 200 de beneficiari în anul 2018.

Pentru a accesa acest program, firmele trebuie să aibă o vechime de cel puțin un an, pe piața serviciilor sau a comerțului.

4. Microindustrializarea

Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 660 de beneficiari, din care 165 de beneficiari în anul 2018.

Acest program se adresează firmelor cu o vechime minimă de un an. Firmele care se încadrează în aceste criterii, pot obține o finanțare de până la 450.000 de lei în vederea înființării sau dezvoltării unor fabrici.

5. Programul EMPRETEC

Acest program este similar programului „Femeia Manager”, oferind susținere financiară pentru dobândirea cunoștințelor antreprenoriale, prin participarea beneficiarilor la cursuri și workshopuri.

Bugetul pentru 2018 este de similar celui de anul trecut, având valoarea de aproximativ 500.000 de lei.

6. Programul dedicat Meșteșugurilor

Prin acest program de finanțare, meșteșugarii și cei care confecționează obiecte artizanale pot participa gratuit la târguri de profil în scopul vânzării propriilor produse.

Cheltuielile eligibile pe care acești beneficiari le pot deconta sunt cele legate de transportul produselor si participarea la un targ de artizanat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *