Afaceri cu plante care aduc profit
Idei de afaceri

Afaceri cu plante care aduc profit

Planurile de afaceri în agricultură trebuie făcute din timp. Dar care sunt cele mai profitabile afaceri cu plante?

Pe primul loc este, desigur, planta care apare în milioane de parfumuri vândute în întreaga lume, prin intermediul căreia au devenit renumite dealurile din zona Provence a Franței, lavanda. Cultura lavandei este populară și în România, aducând profituri de până la 5.000 de euro la un hectar.

Sunt agricultori români care au renunțat la culturile de grâu și porumb pentru a planta lavandă, care este mult mai profitabilă. Lavanda se cultivă toamna sau primăvara. Planta rezistă la temperaturi de plus 40 de grade Celsius și minime de până la -20 de grade Celsius.

Gălbenelele pot fi trecute și ele pe această listă cu idei de afaceri în agricultură. Petalele florilor de gălbenele se pot vinde către companii din Germania, fiind folosite în industria cosmeticelor și ca suplimente alimentare.

Gălbenelele se seamănă primăvara devreme, în luna martie. Potrivit agricultorilor, cresc foarte bine pe toate tipurile de sol, chiar și pe cele mlăștinoase, însă producția este mai mare pe solurile afânate, fertile, cu umiditate suficientă. Pentru un hectar de plantație este nevoie de aproximativ 7 kilograme de semințe.

O altă plantă care aduce profituri este mușețelul. Pentru a înființa un hectar plantație este nevoie de aproximativ 2 kilograme de semințe, care costă în jur de 400 de euro.

Mușețelul înflorește începând cu luna mai, iar recoltările se fac cam la 2 – 3 zile. Investiția într-o plantație de mușețel este de aproximativ 1.000 de euro și nu este o floare pretențioasă.

Despre mentă se spune că din primul an poate aduce profituri de 5.000 de euro la hectar, iar din anul al treilea se poate ajunge până la 15.000 de euro.

Pentru a înființa un hectar plantat cu mentă este nevoie de aproximativ 6.000 de euro. Menta se plantează toamna, perioada cea mai bună pentru înrădăcinare. Culegerea se face vara, iar uscarea frunzelor de mentă se face la umbră, în șoproane și durează aproximativ 6 zile.

O altă plantă care aduce profituri consistente este armurariul. Este o plantă medicinală care stă la baza unor medicamente și suplimente pentru protecția ficatului. Nu este o plantă pretențioasă și poate aduce fermierilor profituri de minim 2.500 de euro la hectar. Armurariul se plantează primăvara devreme, prin însămânțare.

sursa greatnews

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *