Majoritatea micilor antreprenori se bazează pe reclama 'din gură în gură'. 3 metode de a o obține
Clubul de marketing

Majoritatea micilor antreprenori se bazează pe reclama ‘din gură în gură’. 3 metode de a o obține

Dacă e să punem întrebarea –  „Care este cea mai bună metodă de obținere a noilor clienți?”, 85% dintre micii antreprenori vor răspunde că reclama ‘din gură în gură”, 9% vor răspunde anunturile plătite Google/Facebook, și doar 2% anunțurile la radio sau la ziare, conform unui studiu.

Deci 85% dintre antreprenori se bazează pe reclama din gură în  gură! Desigur că toate lumea vrea să aibă referințe bune, dar cum se pot obține? Poți controla, în calitate de antreprenor, numărul de referințe obținute în fiecare lună sau te bazei doar pe noroc? Răspunsul ar putea fi următorul: „Cred foarte mult în noroc. Cu cât muncesc mai mult, cu atât mai mult noroc am.” Munca într-adevăr produce rezultate, dar munca bazată pe o strategie îți asigură succesul.

Iată 3 metode prin care un mic întreprinzător poate obține mai multe recomandări:

1. Asigură-te că afacerea ta este cât mai bine listată.
Când cineva recomandă afacerea ta unei alte persoane, care este primul lucru care se întâmplă? Pentru că 90% dintre  consumatori se bazează pe review-urile online, te aștepți ca ei să-ți caute afacerea pe Google și să verifice rating-ul. Este o oportunitate, din două motive. Mai întâi, pentru că 50% dintre afaceri nu și-au revendicat listarea pe Google, dar tu ai făcut-o deja, deci afacerea ta va fi găsită. Apoi, 10 review-uri scrise este numărul minim pe care ar trebui să-l ai pentru ca oamenii să aibă încredere în profilul afacerii tale.

Reține că review-urile nu trebuie să fie perfecte, pentru că 94% dintre consumatori vor apela la afacerea ta dacă ai un rating de patru stele. Important este să fie mai mult de 10 review-uri scrise. Desigur, este foarte important ca afacerea ta să apară în rezultatele motoarelor de căutare, deci bazează-te și pe SEO!

2. Fii memorabil pentru fiecare client.
Ca proprietar de afacere, tu sau anagajații tăi, interacționați cu clienții în fiecare zi. Iar aceștia trebuie să rămână cu o experiență memorabilă, să fie bine tratați. Dar ce poți face în plus pentru ca ei să-și reamintească de afacerea ta și să te recomande?

Ce-ar fi dacă ai face o poză fiecărui client satisfăcut și ai posta-o pe pagina de Facebook a afacerii tale? Sau dacă ai oferi fiecărui client un cupon de reducere, să zicem de 10%, dacă îți recomandă produsele sau serviciile? Poate sună nebunești, dar e foarte important cu oamenii să-și amintească de afacerea ta.

3. Îmbogățește-ți permanent rețeaua ta de referințe.
Cu cât este mai puternică, cu atât mai multe recomandări vei avea. Asta înseamnă că va trebui să participi la evenimente de networking, să te înscrii în comunități online precum LinkedIn, etc. Apoi poți să încerci să stabilești colaborări cu afaceri care au clienți similari cu ai tăi.

Ar trebui ca toate acestea să le faci după un program bine stabilit, să fie principala ta preocupare, ca antreprenor. Începe prin a acorda 20 de minute în fiecare săptămână acestei activități, timp în care să nu fii distras de nimic altceva.

Iată un program pe care ai putea să-l respecți în fiecare lună:

Săptămâna 1: Trimite email-uri tuturor persoanelor cunoscute (clienți mai vechi, contacte, parteneri de afaceri) cu informațiile pe care ei ar trebui să le știe despre afacerea ta, pe care ei ar putea să le spună mai departe. Poți chiar oferi recompense pentru acest lucru.
Săptămâna 2: Verifică listările de pe Google și completează-le cu informațiile lipsă, adresa website, program de lucru, etc. Adaugă fotografii și cere la cinci persoane să scrie review-uri.
Săptămâna 3: Gândește-te la o etapă dintre operatiunile tale zilnice care ar putea fi o oportunitate pentru a obține referințe.
Săptămâna 4: Gândește-te la 10 idei care să te ajute să fii cât mai memorabil pentru clienții tăi. Implică și pe angajații tăi. Scopul este de a face pe cineva să vorbească altora despre afacerea ta, fie online, precum Facebook sau alte rețele de socializare, fie offline.

Fii realist în ceea ce privește obținerea de recomandați. Nu este ceva ce vine peste noapte, ci în timp. Trebuie să dezvolți o strategie coerentă și să te ții de ea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *