Opțiuni de Finanțare

CrowdingLab: platforma de crowdfunding lansată de un antreprenor român

Fenomenul de crowdfunding înregistrează creșteri impresionante la nivel global, piața din Europa atrăgând sute de milioane de euro în fiecare an. În România însă, lipsa unei legislații permisive privind înființarea unor platforme de acest gen, îi face pe antreprenorii doritori să pornească astfel de inițiative, să se orienteze către alte piețe. Acesta este și cazul lui Ștefan Dumitru, fondator CrowdingLab, o platformă de debt crowdfunding cu sediul în Lituania.

A ales Lituania pentru deschiderea unui astfel de business, în care a investit până în prezent în jur de 250.000 de euro, datorită legislației care reglementează activitatea de crowdfunding.

Proiectele care se încadrează în criteriile platformei pot fi de investiții în real-estate, pe un orizont de timp mai mare, 1-2 ani, sau proiecte mici, cum ar fin un exemplu prezentat de Ștefan, al unei companii care dorește să își achiziționeze o capacitate de depozitare mai mare, însă până își vinde facilitatea actuală, are nevoie de o sursă de finanțare pentru a demara procesul de cumpărare. Dar sunt deschiși și către proiecte din alte sectoare de business, atâta timp cât acestea îndeplindesc criteriile de înregistrare pe platformă.

Fiecare proiect este analizat și, dacă se încadrează în criteriile impuse de platformă, este listat si propus investitorilor CrowdingLab. Orice persoană sau entitate care își dorește să investească în proiectele listate pe platformă trebuie să treacă și ei printr-un proces de verificare, în urma căruia obțin un punctaj.

Până în acest moment, pe platformă au fost înregistrate în jur de 800 de conturi, dintre care 400 sunt active. Suma minimă pe care un utilizator o poate investi este de 10 euro, iar randamentul mediu, conform precizărilor făcute de Ștefan, este de 15%. Mai multe detalii aici

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *